Kontejner kosovske policije na Brnjaku? “Razgovarao sam sa načelnikom generalštaba, ne želimo da nasednemo na provokacije…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kosovska policija postavila kontejnere kod prelaza Brnjak da bi mogla da nadgleda jezero Gazivode, o čemu je srpska vojska obavestila Kfor.

Vučić je na konferenciji za novinare na otvaranju novog dela Kliničkog centra Srbije, rekao da je povodom postavljanja kontejnera Kosovske policije kod prelaza Brnjak razgovarao sa načelnikom generalštaba Milanom Mojsilovićem, i da je “svakodnevno u kontaktu sa Srbima sa severa Kosova”.

On je rekao da ne želi da nasedne “na igru provokacija” prištinskih vlasti i da će Srbija nastaviti da bude popustljiva, jer u miru njena ekonomija najbrže raste.

“Mir i stabilnost, to je put u budućnost i to je što je za nas apsolutno najvažnije. Moramo da izbegnemo provokaciju, moramo da bežimo od svega toga. Mi smo u stanju da gradimo Klinički centar, da gradimo ekonomiju brže od ostalih, nama je mir najpotrebniji”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sekretar saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev “nije dolazio i da neće dolaziti u Srbiju”.

Vučić je rekao da je “poseta Patruševa bila najavljena pre desetak dana”.

“Gospodin Patrušev je trebalo da dodje u Beograd, najavljena je poseta pre desetak dana. Ta poseta je otkazana, Patrušev nije bio i neće dolaziti u Beograd”, kazao je Vučić.