Vučić: Biće potpuna katastrofa ako Bugarska prekine dotok gasa iz Rusije

5
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

 (Beta) – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju “potpuna katastrofa” najava Bugarske da će da zatvori gasovod ukoliko Rusija počne da plaća tranzit u rubljama.

“To je za nas potpuna katastrofa. Svi ostali će nešto da dobiju. A mi nemamo odakle šta da dobijemo, osim preko Beregova iz Madjarske ili balkanskim tokom iz Bugarske. A ako nam to ukinu, ne znam šta da radimo”, rekao je Vučić u Vranju.

On je rekao da je ta najava stigla “kao grom iz vedra neba”.

“A ako presečete dotur gasa, valjda o tome i nas neko treba da pita”, rekao je on.

Vučić je rekao da će Srbija i dalje nastojati da kupi što više gasa, ali da je to nedovoljno na duži period.

“Mi smo izgradili sistem (gasovod), platili milijardu i po. Uradili smo sve a ništa ne zavisi od nas”, rekao je Vučić.

5 KOMENTARA

  1. Председник републике не пропушта прилику да покаже како је недорастао ситуаицји. Оваквим изјавама се не обављају државни послови. Још једном, уколико председник и његов “тим” заиста немају решења и не знају шта и како, институт оставке увек могу да користе. Уколико је ово још једна од предизборних изјава “спаситеља у последњем тренутку”, са обавезном дозом параноје, време је да се прекине.

  2. Mada ko ce verovati Bugarima, ali mislim da su se zemlje tranzita obavezale na isporuku..Srbija nije u ratu, Bugarska nije u ratu, Eu nije u ratu? ne razumemo to, pa i zemlje koje su u ratu, gas, nafta, hrana pruza im se pomoc??? ovo je ludilo

Comments are closed.