Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „preko svojih podanika i najamnika“ pokušava da uništi DS ili da preuzme kontrolni paket uticaja u toj stranci.

Lutovac je za Danas od ponedeljka naveo da neće biti novog cepanja Demokratske stranke zbog toga što „nekolicina, uglavnom bivših funkcionera, želi da izadđe na izbore“.

„Režimski tabloidi nameću teme o podelama u DS, daju prostor ‘nezadovoljnima’ a onda to postaje tema za ostale režimske, pa i nerežimske medije. Jasno je da bez podrške režimskih medija koji nameću teme, neslaganje nekoliko sadašnjih i biših funkcionera ne bi bilo predstavljeno i tretirano kao razbijanje DS, niti bi imalo toliku pažnju javnosti“, naveo je Lutovac.

Dodao je da poslanica DS Gordana Čomić nije pokušala da unutar stranke dobije podršku za učešće na sednici parlamenta na kojoj su razmatrana dva predloga zakona koje je podnela.

„Dobila je podršku SNS-a i vladajuće većine. Otvorena podrška Aleksandra Vučića, Maje Gojković, Ane Brnabić i drugih naprednjaka vam o tome govori više od bilo kakvih dubinskih analiza“, ocenio je predsednik Demokratske stranke.

(Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.