“Kada neko provede u bolnici dva ili tri dana platio je to izdvajanjem na godišnjem nivou, a ako bude hospitalizovan 40 do 50 dana…”

3
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

“Danas je jedan od najtežih dana, ovo je jedna od najtežih nedelja svakako će biti između 600 i 700 novozaraženih”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva SNS o novoj vladi.

“Broj ljudi u bolnicama se povećava”, napomenuo je on.

“Kad imamo između 80 i 100 više hospitalizovanih nego otpuštenih dnevno za dan-dva popunimo bolnicu”, dodao je Vučić.

“Ovo je posebno zabrinjavajuće s obzirom da se nedeljom beleže znatno manji rezultati, da smo pre sedam dana imali tek nešto više od 200 pozitivnih za 24 časa”, dodao je.

“Narednih dana očekujemo da bude i hiljadu zaraženih”, rekao je Vučić.

On je najavio da će dve nove kovid bolnice biti gotove do 1. decembra i da će do Svetog Nikole moći da primaju prve pacijente.

Vučić je rekao da je Srbija što se tiče epidemiološke situacije ubedljivo najbolja u regionu i medju najboljima u Evropi po procentu zaraženih prema broju stanovnika i umrlih.

Kazao je da kada pacijent provede u bolnici dva ili tri dana onda je time platio sve ono što je izdvajao za zdravstveno osiguranje na godišnjem nivou, a ako bude hospitalizovan 40 do 50 dana, to mora za njega da plati neko drugi, odnosno gradjani Srbije.

“Oko 10 odsto se izdvaja za zdravstvo, a nama ni 30 odsto ne bi bilo dovoljno. U Evropi smo jedni od najboljih po broju zaraženih”, naveo je Vučić.

“Mi da zatvorimo ekonomiju u ovom trenutku ne možemo. Ne plašimo se teških poteza i ne zanima me kako će ko da reaguje”, rekao je.

Rekao je da se čak i trka za vakcinom tiče ekonomije.

Kako je naveo, očekuje se da se donesu odluke o mogućnosti pristupa različitih vakcina što bi dramatično ubrzalo period izbavljenja iz krize.

Borićemo se da vakcina dođe što pre, da bidmo mogli da radimo više”, rekao je Aleksandar Vučić.

On je rekao da će se uskoro, u narednih deset dana, otvoriti PCR laboratorija u Kosovskoj Mitrovici.

3 KOMENTARA

  1. I šta je sad hteo da kaže sa ovim sabiranjem troškova lečenja u zemlji gde redovno placas pored onog sto koristiš i sve ono sto ne koristiš? Izdvajaš 40 godina za zdravstvo i onda ti neko spocitava sto ćeš posle 3 dana da trosis “tudje” pare. Placas RTS koji ne gledaš, placas doprinose za nezaposlenost, da bi te kada ostaneš bez posla ubedjivali da si lenj i da nećeš da radiš, jer onaj koji hoće uvek može da nadje! Kako zine, tako bi da nekog uvredi i zgazi.

  2. Uvek bih deo svoje plate koje uzimate svakog meseca dala nekom svom sugradjinu nego za Notrdamu, Republici Srpski i ostalim vasim mahinacijama

  3. “Kazao je da kada pacijent provede u bolnici dva ili tri dana onda je time platio sve ono što je izdvajao za zdravstveno osiguranje na godišnjem nivou, a ako bude hospitalizovan 40 do 50 dana, to mora za njega da plati neko drugi, odnosno gradjani Srbije.” Здравствени фонд је установљен као и пензиони, солидарно. Није јасно, зашто се председник у свом “меркантилном” обраћању није одредио и према онима који нису видели ни дана болнице, а не могу ни зуб да оправе о трошку фонда, да не говоримо о некаквом болничком лечењу ? Аналогно, да не говоримо о онима који ни дан пензије нису доживели, а многи су и пре тога напустили ово “чудо” од земље и шта се онда догодило са њиховим средствима ?

Comments are closed.