Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević rekao je da će zamoliti predsednika države i počasnog člana te stranke Aleksandra Vučića da ih predvodi na predstojećim beogradskim izborima.

Vučević je na sastanku opštinskih i mesnih odbora Beograda, koji je organizovan u sportskom centru „Šumice“, rekao da je Vučić deo SNS i ocenio da će ta stranka pobediti na izborima u glavnom gradu.

„Mi ćemo opet da zamolimo da Aleksandar Vučić ide s nama na izbore, mi se njega ne stidimo, on je deo nas, mi smo uz njega i bićemo između njega. Mi ćemo sa ponosom da idemo u kampanju.“

Dodao je da svi mesni i opštinski odbori treba da krenu sa terenskom kampanjom.

„Svi na teren, a posebno funkcioneri. Mi ćemo da radimo kampanju od čoveka do čoveka, od vrata do vrata, da obiđemo sve pijace i trgove i da zamolimo narod da sačuvaju Beograd.“

Poverenica beogradskog odbora SNS Ana Brnabić ocenila je da SNS nikada nije vrednije i napornije radio nego za decembarske izbore i da nikada više nisu bili na terenu nego tada.

Dodala je očekuje ubedljivu pobedu na novim izborima i da je SNS na izborima 17. decembra u glavnom gradu dobio oko 20.000 glasova više nego u aprilu 2022. godine.

„Dobili smo izbore, uprkos najprljavijoj kampanji, najgorim napadima, možda i najmanje na SNS, ali na Vučića i njegovu porodicu. Sada moramo još jače, sada moramo da radimo još više. Sada moramo da razgovaramo sa još više ljudi, da obiđemo još više stanova i kuća i objasnimo ljudima koliko su važni sledeći, novi izbori“, navela je Brnabić.

Predsednik privremenog organa grada Beograda i kandidat SNS za gradonačelnika na prethodnim izborima Aleksandar Šapić ocenio je da su predstojeći beogradski izbori najvažniji lokalni izbori od uvođenja višestranačja u Srbiji.

„Ovo nisu izbori koji se tiču samo komunalnih stvari. Ovo će biti vrednosni izbori gde će se birati između dva pogleda na državu, dva pogleda na narod, dva pogleda na srpsku naciju, dva pogleda na ekonomiju.“

Šapić je dodao da politika Beograda treba da prati državnu politiku i pozvao pristalice da se pridruže kampanji.

„Ako budemo dozvolili da izgubimo Beograd, pitanje je šta će sutra biti sa Srbijom. U ovu kampanju moramo da uđemo ujedinjeniji nego ikada. Ovo je pitanje opstanka, a ne gradske vlasti. Sledeća dva meseca treba da damo sve od sebe i da pobedimo.“

S druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je Srpskoj naprednoj stranci da lista za nove beogradske izbore ponovo nosi njegovo ime.

„Ja, ukoliko vi budete hteli, spreman sam da vam pomognem. Ukoliko niste zainteresovani, hvala vam na podršci do sada. Zaboravite na te razlike, zaboravite na to ko će da ima odbornika više ili manje. Prekinite sa međusobnim svađama, raspravama, sačuvajte ih za neko drugo vreme i pokušajte da se ujedinite u jedan zajednički front za pobedu u Beograd i pobedu u celoj Srbiji“, dodao je Vučić.

Rok za raspisivanje novih beogradskih izbora počeo je danas pošto posle tri neuspele konstitutivne sednice nije formirana vlast. Zakon predviđa da novi izbori treba da budu raspisani u narednih 30 dana.

Od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja mora proći najmanje 45, a najviše 60 dana, pa to načelno znači da izbori mogu biti raspisani najranije za 21. april, a najkasnije za 26. maj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.