(Beta) – Ministar odbrane i mandatar za sastav nove vlade Miloš Vučević izjavio je da će vlada biti formirana u naredne dve nedelje i da je završio sa pisanjem ekspozea.

On je naveo da će u vladi biti „novih lica“, ali da je trenutno prioritet odbrana interesa Srbije u Savetu Evrope i sprečavanje izglasavanja rezolucije o genocidu u Srebrenici.

„Promocija Kosova u SE i rezolucija o genocidu su važnije od kadrovske strukture vlade. Mi sad bijemo politički rat na dva fronta. Srbija nikome ne nanosi zlo i bol, poštujemo sve međunarodne standarde. Ono šta smo videli u Strazburu je licemerje“, naveo je Vučević.

On je kazao da Srbija ima malo manevarskog prostora, ali da se neće predati.

„Nisu ispoštovani uslovi koje je SE postavio pred Kosovo. Zanemaruju teror nad narodom. Kosovo nije ispunilo standarde i principe Saveta Evrope. Mi moramo da verujemo u sebe i pripremimo argumente. Oni gaze osnovne moralne norme i pokušavaju da ponize jedan narod i državu“, izjavio je ministar odbrane.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) podržala je sinoć prijem Kosova u članstvo SE i pozvala Komitet ministara da donese takvu odluku.

Nacrt Mišljenja o zahtevu Kosova za članstvo kojim se preporučuje prijem Kosova u Savet Evrope na sednici u Strazburu podržao je 131 poslanika, dok je 29 glasalo protiv.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.