Vučević: Sin Bore Novakovića demolirao prostorije SNS-a

0
Foto: Printscreen Youtube

(Beta) – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević optužio je sina opozicionog političara Borislava Novakovića da je razbio izlog prostorija Srpske napredne stranke (SNS) na Bulevaru oslobodjenja u Novom Sadu i dodao da mu je ta informacija saopštena iz Policijske uprave u tom gradu.

“Kod osumnjičenog lica koje je izvršilo taj vandalski napad utvrdjeno je 1,82 promila alkohola u krvi. U pitanju je N.N. (23). Kao i svaki put kada sam zahtevao brzu i efikasnu akciju nadležnih državnih organa zbog vandalskih napada, promovisanja mržnje i netrpeljivosti, ugrožavanja bezbednosti gradjana Novog Sada i njihove imovine, osećam obavezu da lično o tome obavestim javnost”, navodi se u saopštenju koje je Vučević izdao posredstvom SNS.

Kako se dalje navodi, sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoje vrata stranačkih prostorija “sraman napad politički inspirisan i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS”.

“Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam politički ostrašćenih pojedinaca, potvrdjuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima”, naveo je Vučević.

On je apelovao na gradjane da se uzdrže od svakog vida nasilja i čestitao pripadnicima policije na brzoj i efikasnoj akciji.

“Iskreno sam iznenadjen i zabrinut činjenicom da tužilaštvo nije dalo nalog da se uzmu DNK tragovi sa mesta izvršenja krivičnog dela. Očekujem maksimalni profesionalizam od strane svih državnih organa”, naveo je Vučević.