“Ne objavljujte snimke na društvenim mrežama”: MUP u Kraljevu uzeo izjave maloletnika povodom slučaja vršnjačkog nasilja

0
screenshot/twitter

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu u prisustvu roditelja uzeli su izjave od trojice maloletnika koji su, kako se sumnja, 25. oktobra ove godine, učestvovali u incidentu na gradskoj terasi u tom gradu.

Iako događaj nije prijavljen policiji, policijski službenici su, čim se video-snimak pojavio na društvenim mrežama, preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i brzim i efikasnim radom identifikovali i pronašli trojicu maloletnika, saopštio je MUP.

“Apelujemo na građane da saznanja u vezi sa delima sa elementima nasilja, kao i svakom drugom krivičnom delu, prijave policiji, a ne da snimke objavljuju na društvenim mrežama”, navodi se u saopštenju.

MUP ukazuje da se dešava i da sadržaji koji se dele na društvenim mrežama sadrže netačne i neprecizne informacije, što dovodi do uznemiravanja građana.

Ističu da se u vezi sa konkretnim događajem, na društvenim mrežama pojavila informacija da je u događaju učestvovao i sin policijskog službenika, a nakon obavljenih provera, utvrđeno je da to nije tačno.

Inače, društvenim mrežama se proširio snimak na kome se može videti kako nakon rasprave jedan od trojice tinejdžera udara dečaka koji je od siline udarca pao na pod.

Pripadnici policije u Кraljevu pronašli su trojicu maloletnika koji su, kako se sumnja, učestvovali u vršnjačkom nasilju 25. oktobra ove godine na gradskoj terasi u tom gradu, čiji je snimak objavljen na društvenim mrežama, saopšteno je ranije danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Iako ovaj dogadjaj nije prijavljen policiji, po objavljivanju na društvenim mrežama, policija je pokrenula istragu i vrlo brzo  identifikovala maloletnike”, navodi se u saopštenju.

MUP dodaje da je o dogadjaju obavešteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se intezivno radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti vršnjačkog nasilja.

Objava na društvenim mrežama, snimak na kom se vidi kako su trojica mladića napali četvrtog, da bi ga jedan snažno udario u glavu, izazvala je burne reakcije. Napadnuti momak je pao na zemlju od udarca. Mediji su jutros javili da je policija, iako nije bilo prijave, pokrenula istragu.