“Vrištanje, vikanje, udaranje”: Pada podrška Borisu Džonsonu posle intervencije policije u stanu njegove partnerke, on izbegava da govori o toj noći

0
Foto: Profimedia

Boris Džonson našao se u nevolji pošto je u javnost dospeo incident u njegovoj kući kada je komšija pozvao policiju pošto se iz rezidencije Džonsona moglo čuti “vrištanje, vikanje i udaranje” između Džonsona i njegove partnerke.

Pored toga što su stariji torijevci, kako piše Gardijan, odmah doveli u pitanje Džonsonovu poziciju favorita za naslednika aktuelne premijerke Tereze Mej koja se nalazi na čelu Konzervativne partije, već je Džonson dodatno podgrejao spekulacije pošto je odbio da zapravo objasni šta se dogodilo i zašto je policija intervenisala.

Džonson je zasad jedino rekao da ljudi “ne žele da slušaju o takvim stvarima”, a na podsećanje da su njegov karakter i ponašanje od značaja u proceni je li on odgovarajući naslednik Tereze Mej, Džonson je istakao da može da govori “samo o svojim planovima za zemlju i partiju”.

 Policija je potvrdila da je intervenisala u kući Borisa Džonsona nakon što su komšije prijavile nered.

Koliko je Džonsonova taktika izbegavanja odgovora plodonosna, najbolje pokazuje činjenica da je prema anketi sprovedenoj juče podrška Džonsonu značajno pala. Ne samo da Džonson više ne vodi u trci za čelo Konzervativne partije za 8 odsto, već je pao na drugo mesto iza Džeremija Hanta sa zaostatkom od 3 odsto. Ankete među glasačima torijevaca pokazale su da na pitanje ko bi bio najbolji premijer Džonsona više ne ističe 27 odsto, već tek 11.

Tom Pen (30), dramaturg, Džonsonov komšija koji je pozvao policiju, rekao je da je po dolasku policije kontaktirao Gardijan pošto je smatrao da je u inetresu javnosti da zna sve o čoveku koji bi mogao da postane novi premijer Velike Britanije.

Incident je brzo postao oružje u rukama onih koji podržavaju Džeremija Hanta, Džonsonovog glavnog rivala u trci za premijersko mesto.