Vrhovni sud je oslobodio put Donaldu Trampu ka ostvarenju njegovog cilja – predsednik Sjedinjenih Američkih Država će moći da koristi novac za izgradnju zida na granici SAD i Meksika, piše Gardijan.

Trampova administracija napravila je plan da utroši 2,5 milijarde dolara u pravljenje zida i rekonstrukciju postojećih graničnih prelaza i konstrukcija, ali je takva odluka stopirana i Trampu je zabranjeno da na taj način troši novac.

Ipak, tokom glasanja u Vrhovnom sudu, doneta je odluka da se takva presuda nižih sudova odbije i time je kabinetu predsednika i njegovoj administraciji omogućeno da upravljaju novcem na način na koji su prvobitno planirali.

Odluka o ukidanju „zamrzavanja“ novca doneta je rezultatom 5:4, a Tramp je tu pobedu proslavio i na Tviteru.

Izgradnja zida koštaće znatno više od spomenute sume – negde oko 5,7 milijardi dolara – ali je pred sudom bilo reči samo o novcu koji je Trampova administracija planirala da iskoristi iz fondova Ministarstva odbrane.

Ako ne bude novih promena, Tramp će uspeti da ostvari obećanje dato 2016. godine, a projekat rekonstrukcije i izgradnje zida biće fokusiran na tri tačke – Arizona, Kalifornija i Novi Meksiko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.