Direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić saopštio je u pisanom odgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE) da ta nezavisna institucija podržava svoje koleginice i „želi da osnaži sve žrtve nasilja da progovore“.

Nedeljnik Vreme objavio je u novom broju ispovesti pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. godine doživele seksualno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica.

„Vreme je da se priča, ali najpre treba da govore žene koje su imale hrabrosti da podele svoja iskustva. Zato, u narednim danima prepuštamo da se u medijskom prostoru čuje njihov glas“, naveo je direktor Petnice Nikola Božić, a prenosi N1.

Božić nije odgovorio na pitanje da li je slučaj prijavljen policiji. Na isto pitanje nisu odgovorili ni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prenosi RSE.

Istraživačka stanica Petnica je nezavisna institucija koja se bavi razvojem naučne kulture i obrazovanja, a njene aktivnosti su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika.

Petnica organizuje različite programe, a osnovna ciljna grupa su učenici srednjih škola kojima se nudi mogućnost pohađanja seminara i kurseva tokom cele godine.

U Srbiji se u prethodnom periodu pojavilo više slučajeva i optužbi za seksualno zlostavljanje.

Poslednji slučaj za koji je formiran predmet u tužilaštvu u Jagodini odnosi se na navode članice opozicione Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije koja je deo vladajuće koalicije, podvodio maloletnice u hotelima u Jagodini.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-493-od-17-juna/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik-poklon-lupen/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-poklon-lupen/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.