“Vreme je da ode”: Robert Redford pozvao Amerikance da glasaju protiv Trampa

1
Robert Redford leaving the Today Show. 20 Sep 2018, Image: 387596804, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Joe Russo / MEGA / Mega Agency / Profimedia

Slavni američki glumac Robert Redford pozvao je Amerikance da glasaju protiv Donalda Trampa i njegovih pristalica na predsedničkim izborima 2020. godine, kako bi se okončala era “ovakve vrste diktatora” i “prerušene monarhije”.

Glumac (83) je u kolumni prenetoj na NBC napisao da su Sjedinjene Američke Države zapravo “Razjedinjene Američke Države” i da je zemlja suočena sa takvom krizom koju nikada nije verovao da može da se dogodi. 

“Naša tolerancija, naše poštovanje prema istini, nama sveta vladavina prava, suštinska sloboda medija i još dragocenija sloboda izražavanja – sve je to pod pretnjom jednog jedinog čoveka”, naveo je Redford i dodao da je i sam posle pobede Trampa “želeo da mu ostavi šansu”. 

Slavni glumac je uporedio Trampovu vladavinu sa “prerušenom monarhijom”. 

Trampova vladavina je toliko iscrpljujuća i haotična da uopšte nije čudno što su mnogi građani razočarani, rekao je glumac. 

“Vreme je da Tramp ode a zajedno sa njim, svi oni u Kongresu koji su izabrali da njemu budu lojalni, a ne da se drže zakletve da moraju da poštuju Ustav SAD”, naveo je Redford, prenosi N1.

1 KOMENTAR

  1. “Naša tolerancija, naše poštovanje prema istini, nama sveta vladavina prava, suštinska sloboda medija i još dragocenija sloboda izražavanja – sve je to pod pretnjom jednog jedinog čoveka”. Poštovani i glumac valjda sam u sve to ne veruje? Predsednik SAD je posledica, a ne uzrok.

Comments are closed.