Slavni američki glumac Robert Redford pozvao je Amerikance da glasaju protiv Donalda Trampa i njegovih pristalica na predsedničkim izborima 2020. godine, kako bi se okončala era „ovakve vrste diktatora“ i „prerušene monarhije“.

Glumac (83) je u kolumni prenetoj na NBC napisao da su Sjedinjene Američke Države zapravo „Razjedinjene Američke Države“ i da je zemlja suočena sa takvom krizom koju nikada nije verovao da može da se dogodi. 

„Naša tolerancija, naše poštovanje prema istini, nama sveta vladavina prava, suštinska sloboda medija i još dragocenija sloboda izražavanja – sve je to pod pretnjom jednog jedinog čoveka“, naveo je Redford i dodao da je i sam posle pobede Trampa „želeo da mu ostavi šansu“. 

Slavni glumac je uporedio Trampovu vladavinu sa „prerušenom monarhijom“. 

Trampova vladavina je toliko iscrpljujuća i haotična da uopšte nije čudno što su mnogi građani razočarani, rekao je glumac. 

„Vreme je da Tramp ode a zajedno sa njim, svi oni u Kongresu koji su izabrali da njemu budu lojalni, a ne da se drže zakletve da moraju da poštuju Ustav SAD“, naveo je Redford, prenosi N1.

Komentar(1)

  1. Juraj
    29. новембар 2019. 08:37

    “Naša tolerancija, naše poštovanje prema istini, nama sveta vladavina prava, suštinska sloboda medija i još dragocenija sloboda izražavanja – sve je to pod pretnjom jednog jedinog čoveka”. Poštovani i glumac valjda sam u sve to ne veruje? Predsednik SAD je posledica, a ne uzrok.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.