Vređanje i umalo “bliski susret” Milačića i Katnića na Odboru za bezbednost u crnogorskoj Skupštini

0
screenshot

Sednica Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore prekinuta je nakon što je došlo do incidenta između poslanika Marka Milačića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, prenose Vijesti.

Milačić je, iako nije član Odbora uzeo reč i rekao da bi Odbor trebalo trebalo da sasluša Zorana Lazovića i ostale koji su u vezi sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

“Pozivam ovde, što se tiče ove teme oko Belivuka i ekipe da samo dođemo na jedan nivo koji zaslužuje ova priča, a to je nivo smrtne ozbiljnosti. Da pojasnim, mi ovih svih dana, i ja bih voleo da se ovaj Odbor bavi tim temama, imamo najdirektnije optužbe iz druge države o učešću crnogorskih državljana u najmonstruoznijoj organizovanoj kriminalnoj grupi koja se svakim danom povezuje sa Crnom Gorom. A ja, reći ću Vam direktno gospodine Katniću, nisam ja vas izjednačio se Belivukom, ja mislim da je Vaša odgovornost u toj grupi veća, politička, sistemska. I da su to obični likvidatori koji nisu mogli ništa da rade u ovoj zemlji…”, rekao je Milačić.

Predsednik Odbora Milan Knežević upozorio je Milačića da je izneo ozbiljne optužbe na račun Katnića i da mu on to neće dozvoliti.

Katnić je tražio Milačiću da se izvini, da ne bi došlo do fizičkog obračuna.

GST je Milačića nazvao “bazdigo..om”, nakon čega su krenuli jedan ka drugom obasipajući se uvredama ali je teži incident sprečen od strane poslanika i obezbeđenja.

Milačić je Katniću rekao da je “spl..ina” i da “brani mafiju”.