“Vratite nam ‘Prohujalo s vihorom’, molim vas…”: Tramp kritikovao dodelu Oskara filmu “Parazit”

4
Kadar iz filma "Parazit". Foto: Profimedia

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je dodelu glavnog Oskara filmu južnokorejskog reditelja Bong Džun Hoa “Parazit”, rekavši da SAD imaju dovoljno problema sa Južnom Korejom u sferi trgovine, i da “nije normalno da joj dodele nagradu za najbolje filmsko ostvarenje godine”, prenose mediji.

“Koliko su loše nagrade filmske akademije ove godine? I pobednik je film iz Južne Koreje. Šta se, dovraga, tamo događa? Imamo dovoljno problema sa Južnom Korejom u sferi trgovine, i onda im oni dodele nagradu za najbolje filmsko ostvarenje godine”, rekao je Tramp.

“Da li je to normalno? Ne znam. Vratite nam ‘Prohujalo s vihorom’, molim vas… Mislio sam da je to nagrada za najbolji strani film, ali ne. Da li se to uopšte ranije događalo?”, rekao je američki predsednik, govoreći na mitingu u Koloradu, prenosi Gardijan.

Neon, studio koji je producirao “Parazit”, odgovorio je na Trampu na Tviteru: “Razumljivo, on ne ume čita”.

Film “Parazit” se u SAD prikazivo sa titlom, nije bio sinhronizovan.

4 KOMENTARA

  1. Film je odlican. Nesto novo i drugacije. Amerika ionako od onolike produkcije nije proizvela normalan i dobar film vredan Oskara. Uostalom,ako ce Amerika uskoro ucestvovati na Evroviziji, i fimovi ne americke produkcije na ne engleskom jeziku treba da dobiju Oskara.

  2. Tramp je potpuno u pravu!! Ovaj film nije čak ni osrednji, nego je u rangu “Ničije zemlje”.
    Filmić sa levičarskom, prilično plitkom porukom o sukobu klasa.

Comments are closed.