Predstavnici Sekretarijata za javni prevoz rade analizu da li postoji dovoljan broj linija koje pokrivaju trasu ukinute trolejbuske linije 28 i da li postoji potreba za njeno ponovno vraćanje, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, preneo je N1.

On je na konferenciji za novinare kazao da „ukoliko bude bilo potrebe da se ukinuta linija vrati, ona će biti ponovo uspostavljena“.

Gradonačelnik je istakao da je najvažnije obnavljati vozni park GSP i da veruje da će Beograđani osetiti poboljšanje u gradskom prevozu.

„Do kraja godine očekujemo da će ukupno 244 nova autobusa voziti naše građane, od toga je 70 autobusa već stiglo, a 42 su na putu prema Beogradu“, rekao je Radojičić.

Građani su prethodnih dana negodovali zbog ukidanja trolejbuske linije 28.

Protest su danas izrazili i predstavnici Saveza za Srbiju.

Oni su danas na konferenciji za novinare koja je održana u Čingrijinoj ulici, gde je nekada bila okretnica i za liniju 28, saopštili da će uvek biti tamo gde su građani, kao i da će se boriti „do kraja“ da se ukinuta linija trolejbusa 28 vrati na trasu.

Potpredsednik DS-a Dragoslav Šumarac rekao je da su Zvezdarci godinu dana sa „nestrpljenjem čekali rekonstrukciju Trga republike, pa rekonstrukciju rekonstrukcije“ i da im je posle toga ukinuta dvadesetosmica, preneo je Danas.

„Već 40 godina naši sugrađani sa Zvezdare su koristili autobuske pa trolejbuske usluge, a kao razlog ukidanja ove linije naveli su da imaju problem sa Trgom republike i da moraju da smanje broj gabaritnih vozila“, objasnio je Šumarac.

Komentara

 1. Bobby
  5. novembra 2019. 14:29

  Може, ал' после сами да лепите коцке.

 2. Rada
  6. novembra 2019. 16:01

  Vratite 28 liniju

 3. Anonimni
  6. novembra 2019. 16:02

  Kad cete vratiti liniju 28

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.