Vračar dobio teren posvećen Slobodanu Pivi Ivkoviću

  Igralište koje je kompanija Mozzart obnovila na Vračaru u čast velikog trenera i jednog od utemeljivača košarke na našim prostorima otvorio je Dragan Kićanović

  0
  Foto: Mozzart

  Društveno odgovorna akcija „Sto terena za jednu igru“, jedna od najvećih za podršku i razvoj košarke u regionu, nastavljena je u Beogradu, na radost svih stanovnika Vračara, u ulici Jovana Rajića 5, gde je kompanija Mozzart obnovila 81. košarkaški teren po redu. Sportsko igralište posvećeno Slobodanu Pivi Ivkoviću čuvaće sećanje na legendu, košarkaškog vizionara i jednog od utemeljivača košarke na našim prostorima.

  Teren je, u prisustvustvu članova Pivine najuže porodice, kćerke i brata Dušana Dude Ivkovića, predsednika KSS Saše Danilovića, generalnog sekretara KSS Dejana Tomaševića, predstavnika šampionske generacije Košarkaškog kluba Radnički iz 1973. godine, inače Pivinih igrača, otvorio još jedan proslavljeni košarkaš Dragan Kićanović.

  Jedno od omiljenih mesta za sport i rekreaciju svih generacija u naselju u kom je legendarni Piva rođen i živeo dobilo je potpuno novi izgled. Svi koji vole košarku ubuduće će moći da uživaju u igri u uslovima kakve imaju profesionalci – na novoj specijalnoj podlozi, s profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama.

  U emotivnom obraćanju sugrađanima, nakon presecanja vrpce, Duda Ivković je evocirao uspomene na brata sa kojim se sankao u ulici u kojoj je sada teren koji nosi njegovo ime.

  “Kada sam kupio prva kola nas dvojica smo se zajedno vozili ovuda i jednom prilikom završili u kuhinji kuće u dnu baš ove ulice. Mnogo toga nas je vezivalo za ovaj kraj, tu su mu odrasle kćerke i išle u školu, tu su nam bili svi školski drugari, naši dragi Vračarci i zbog svega toga se nadam da će jednoga dana i jedna od ulica na Vračaru poneti Pivino ime”, rekao je proslavljeni Duda Ivković zahvalivši Mozzartu što je teren koji je obnovio poneo ime njegovog brata.

  Svim Vračarcima koji će se na ovom mestu okupljati kako bi se rekreirali ili uživali u sportu, to je poželeo i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, odavši Mozzartu priznanje i zahvalnost za podršku razvoju sporta.

  „Časta nam je i zadovoljstvo što je kompanija „Mozzart“ odabrala da rekonstruiše dva košarkaška terena na teritoriji Gradske opštine Vračar, koja je iznedrila brojne profesionalne sportiste. Svi građani Vračara koji žele da uživaju u sportskim aktivnostima sada za to imaju priliku, i to u uslovima u kojima treniraju profesionalni sportisti, zbog čega verujemo da će baš na ovom igralištu nastati nove košarkaške nade“, istakao je Milan Nedeljković.

  Na svečanom otvaranju terena, sve posetioce očekivala su brojna iznenađenja, čime je kompanija Mozzart pokazala da joj je promovisanje sporta i zdravog načina života na vrhu lestvice prioriteta. Tako je revijalnu utakmicu odigrao podmladak BKK Radnički, čiji je nekadašnji trener bio upravo čuveni Piva, a najbolji strelci učestvovali su u takmičenju u šutiranju trojki koje je imalo i humanitrani karakter. Sav prihod od pogođenih koševa kompanija Mozzart doniraće Domu za nezbrinutu decu „Dragutin Filipović Jusa“.

  Teren na Crvenom krstu je 81. obnovljeno sportsko igralište koje je Mozzart rekonsturisao u okviru svoje akcije „100 terena za jednu igru“. Prema rečima direktora korporativnih komunikacija Mozzarta, ulaganje u društvenu zajednicu je strateško opredeljenje ove kompanije, koje će u narednom periodu biti nastavljeno rekonstruisanjem novih terena širom Srbije, kao i u Republici Srpskoj.

  „Obnavljajući terene kompanija Mozzart investira u budućnost sporta koji nam je doneo toliko radosti. Našom akcijom želimo da popularizujemo sport, a ovo je sigurno jedna od najvećih inicijativa za omasovljenje sporta u celoj zemlji. Ovakve inicijative doprinose razvoju košarke, posebno kod najmlađih generacija, zbog čega ćemo nastaviti sa rekonstruisanjem terena do ispunjenja cilja od obnovljenih 100 terena. Do sada smo obnovili 81 teren širom Srbije, što je u organizacionom smislu bio prilično zahtevan posao, ali kada pod novim koševima vidimo zadovoljnu decu – sve dobija smisao i svi napori prestaju to da budu“, naveo je Popović.

  Sva postavljena oprema na terenu poseduje posebne ateste, dok se specijalna multifunkcionalna podloga izdvaja po bezbednosti i trajnosti. Lepši izgled terenu dala je i obnovljena ograda, kao i rekonstruisane tribine, uređene s ciljem da što više omladine, ali i starijih sugrađana, vreme provodi na kvalitetnom i uređenom igralištu.