Železnički prevoz putnika biće ponovo uspostavljen od ponedeljka, 4. maja, a u Srbija vozu kažu da su za to spremni i da su preduzete sve mere dodatne zaštite kako putnika, tako i voznopratnog osoblja.

Dragana Stanković iz Srbija voza rekla je Tanjugu da pripreme podrazumevaju dodatno čišćenje vozova i dezinfekciju podova, metalnih i staklenih površina, odnosno svih površina sa kojima putnici dolaze u kontakt prilikom putovanja.

„Takođe, vrše se dodatne pripreme voznih sredstava u pogledu vidnog obeležavanja i definisanja pravila kretanja putnika kroz voz, kao i pravila prilikom ulaska i izlaska putnika“, dodala je ona.

Navela je da će vozopratno osoblje nositi zaštitne maske i rukavice i da će u svakom vozu biti dovoljan broj konduktera koji će usmeravati putnike i davati sve potrebne informacije prilikom putovanja.

Stanković je istakla da su i putnici dužni da tokom putovanja, a u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti Kovid 19, nose zaštitne maske i rukavice na pravilan način jer će im jedino tako biti omogućeno da putuju, odnosno da uđu u voz.

„Takođe, moraju da drže bezbednu distancu, prate uputstva konduktera i pridržavaju se definisanih pravila prilikom ulaska, izlaska i kretanja kroz sam voz“, rekla je Stanković.

Dodaje da će prilikom kupovine karte blagajnice, odnosno blagajnici davati instrukciju putnicima da prilikom putovanja moraju imati zaštitne maske i rukavice. Na svim putničkim blagajnama, takođe, biće istaknuta uputstva i pravila ponašanja putnika i zaposlenih za vreme trajanja opasnosti od širenja zarane bolesti Kovid 19.

Apelovala je na sve putnike da se ponašaju odgovorno i u skladu sa preporukama Vlade Srbije. Srbija voz je najavio da će od ponedeljka, na osnovu odluke Vlade Srbije, postepeno uvoditi polaske vozova za prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju.

Vozovi će od 4. maja saobraćati na relacijama od Beogada ka Valjevu, Batajnici, Šidu i Sremsku Mitrovicu, zatim od Novog Sada ka Vrbasu, Somboru i Subotici. Takođe, vozovi će ići od Beograda do Niša, zatim od Niša do Leskovca, Preševa i Merdara, kao i od Niša do Dmitrovgrada.

Predviđeni su i vozovi od Požarevca do Smedereva, Majdanpeka i od Zaječara do Majdanpeka, Prahova i Negotina.

Putnike će prevoziti i vozovi od Beograda do Vršca, od Kikinde do Sente, od Rume do Šapca, od Kraljeva do Rudnice, Užica, Požege i Čačka, kao i vozovi od Lapova do Kraljeva i Kargujevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.