Volonteri Mozzarta i Crvenog krsta u Kragujevcu podelili pakete pomoći najugroženijima

Regionalni lider industrije igara na sreću, koji je za građane širom Srbije pripremio više od 10.000 paketa, humanu misiju nastavio u centralnoj Srbiji

0

U okviru velike akcije donacije paketa pomoći najugroženijim sugrađanima usled pandemije virusa korona koju regionalni lider industrije igara na sreću realizuje po celoj Srbiji, volonteri Mozzarta i Crvenog krsta u Kragujevcu dokazali su mnogim Kragujevčanima da nisu zaboravljeni. Pakete koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava volonteri su pripremili i građanima dostavili na kućne adrese.

Pored donacija za nabavku respiratora i ostale opreme za bolnice širom Srbije, novčane pomoći za zdravstvene ustanove, donacije televizora i brojnih volonterskih aktivnosti, u toku je akcija pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima i to u vidu nabavke i distribucije ukupno oko 10.000 paketa sa najpotrebnijim životnim namirnicama. Akciju je Mozzart već realizovao u Beogradu, Čačku, Novom Sadu, Valjevu, Ćupriji a paketi uskoro stižu u Niš, Suboticu, Kikindu, Sremsku Mitrovicu, Apatin, Kruševac…

Prema rečima Načelnika Gradske uprave u Kragujevcu Nikole Ribarića, ovo je veoma značajan trenutak i nužno je pokazati solidarnost na delu posebno prema najsiromašnijim građanima. Mozzartov primer, kaže, trebalo bi da slede i ostale uspešne firme.

– Oko 4.000 Kragujevčana su korisnici novčnanih socijalnih pomoći i reč je o materijalno veoma ugroženim porodicama koje se bore za egzistenciju. Mozzart je obezbedio značajan deo ovih paketa, hvala im na tome pre svega u ime ovih ljudi, kojima je na ovaj način bar malo ublažena patnja i teški trenuci kroz koje prolaze. Važno je da iskažemo veliku zahvalnost i našim volonterima bez kojih ništa od ovog ne bismo mogli da realizujemo, jer pored ovih paketa oni redovno dostavljaju lekove najstarijim sugrađanima na kućne adrese – rekao je Ribarić.

Iz kompanije Mozzart poručuju i da su posebno ponosni na sve svoje zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije. Pored volontera koji dopremaju pakete, vozači ove kompanije razvoze medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, operateri distribuiraju pakete pomoći, IT stručnjaci su razvili aplikaciju za pomoć najugroženijima….

– Kompanija Mozzart iz godine u godinu dokazuje ne samo da ne postoji segment društva u kom nema prostora za unapređenje njegovog kvaliteta, već i da bez takvog odnosa prema zajednici nema napretka društva, ali ni rasta same kompanije. Davno smo to shvatili, ali je ovo ključan trenutak da empatija i nesebičnost svih nas dođe da izražaja. Nizom akcija koje smo sproveli od početka pandemije težimo da pomoć stigne do što više onih kojima je pomoć potrebna, a ovi divni mladi ljudi koji su svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima, pokazatelj su da zajedno možemo sve i da ćemo zajedno pobediti i u ovoj borbi – istakaо je direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart Borjan Popović.