Velika volonterska akcija Erste Banke realizovana u saradnji sa Arhus centrom iz Novog Sada i JP Vojvodinašume

Nakon pauze usled pandemije, Erste Banka je ponovo aktivirala program volontiranja i, u saradnji sa Arhus centrom Novi Sad i JP Vojvodinašume iz Novog Sada, realizovala veliku akciju „Prijatelji Obedske bare“. Preko 60 Erste volontera uz veliku pomoć četrdesetak Erste mališana i više od 30 predstavnika partnerskih organizacija, protekle subote udružilo je snage i vredno radilo u jednom od najstarijih rezervata prirode u svetu, koji je još 1989. godine proglašen za međunarodno značajno stanište ptica – IBA područje.

Tom prilikom volonteri su uređivali i zaštitnom farbom premazivali novu osmatračnicu za ptice ukupne površine 50m2 koju je donirala Banka, očistili od granja i smeća oko pola kilometra teže pristupačne plovne staze za ptice i postavili dve nove info table. Sa uverenjem da timski volonterski rad obogaćuje svakog pojedinca, i ovoga puta su se i mlađi i stariji podjednako uključili u rad na volonterskim zadacima, pokazavši da uz dobru energiju i entuzijazam zajedno mogu više.

„Zahvalna sam i ponosna na sve koleginice i kolege, a posebno na naše male Erste volontere. Nakon pauze zbog pandemije, udružili smo ponovo snage za opšte dobro i dali doprinos očuvanju naše prirode. Za nas je ovo zapravo povratak na Obedsku baru nakon više od 10 godina i opet smo uživali u ovom čarobnom i važnom rezervatu. Bilo je sjajno osetiti entuzijazam i dobru energiju naših volontera jer su upravo oni vetar u leđa za dalje slične akcije, koje sa nestrpljenjem očekujemo. Istakla bih da bez partnera uspeh ne bi bio zagarantovan i zato se zahvaljujem Arhus centru iz Novog Sada sa kojim sarađujemo dugi niz godina, kao i našim domaćinima JP Vojvodinašume“, rekla je Sonja Konakov Svirčev, ekspertkinja za društveno odgovorno poslovanje u Erste Banci.

U još jednoj zajedničkoj akciji na delu se pokazala želja učesnika da se povežu, budu društveno korisni i šire misiju volontiranja u lokalnim zajednicama. „Na ovaj način, partnerstvo privatnog, javnog i civilnog sektora na Obedskoj bari dalo je sjajne rezultate. Volontirajući ulažete malo, a dobijate mnogo, jer boreći se za očuvanje prirode i lepšu okolinu podižete kvalitet sopstvenog života, života svoje dece i najbližih, menjajući svet na bolje“, rekla je Darija Šajin, koordinatorka akcije iz Arhus centra Novi Sad.

Erste Banka Srbija i Klub Erste volontera već tradicionalno, preko deset godina, organizuju i podržavaju velikе volonterskе akcijе na uređenju različitih lokaliteta u Srbiji, kojima pomažu zajednicu.

Poziv na aktivizam i širenje značaja volonterizma jedna su od misija Erste Banke, a ova akcija bila je posebna i po tome što se po prvi put uključio tim volonterskog servisa koji je nedavno formirala Mreža “Zelena stolica“. Na taj način ovu akciju su, kao koordinatori radnih grupa, podržali volonteri iz Sombora, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Beograda i Pirota.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.