“Voleo bih da čujem sta bi Marks i Lenjin imali da kažu jedan drugom”: Predsednik SANU odgovorio na Nedeljnikovo “Veliko pitanje”

0
Foto Nedeljnik

Frojdova omiljena bečka kafana „Lantman“ nalazila se u samom istorijskom jezgru grada, a par minuta hoda dalje od nje bila je kafana „Central“ gde su pili kafu, jeli kolače, čitali novine i vodili žive rasprave Trocki i Staljin. U istu kafanu, iznutra ukrašenu svodovima, zalazio je i Hitler. Takva neobična koincidencija inspirisala nas je i da postavimo ovogodišnje Nedeljnikovo “Veliko pitanje” – Koju biste istorijsku ličnost upoznali jednu sa drugom i zašto?

Na to pitanje odgovorio nam je i predsednik SANU Vladimir Kostić.

“Delom sam i sam bio svedok velikih ideoloških praskova u 20. veku. U tom svetlu upoznao bih Marksa i Lenjina (verujem da bi razgovor Marksa i Staljina bio bespredmetan) i nepozvan prisluškivao kako oni vide razloge sudbine jedne utopije i sloma jednog konstrukta koji je mislio da ide njenim tragom.”

Odgovore svih naših sagovornika na “Veliko pitanje” pročitajte u novogdišnjem dvobroju Nedeljnika koji je od srede, 30. decembra na svim kioscima.

Na poklon uz svaki primerak knjiga o Mici Lou, prva iz Nedeljnikove edicije “Fatalne Srpkinje”.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!