“Voleli smo da radimo s njim, bio je nesebičan na sceni. Lak kao partner, bez egoizma…”: Oproštaj Ljiljane Blagojević od kolege Borisa Komnenića

0

“Boris je moj kolega od najranijih dana. Snimali smo zajedno, što serije, drame, igrali smo u pozorištu. Bilo mi je žao što ga nije bilo dugo na sceni”, rekala je je prvakinja Drame Narodnog pozorišta Ljiljana Blagojević o svom kolegi Borisu Komneniću koji nas je danas napustio.

Za nju je, kako kaže, Boris bio jedan od retkih talenata koji je mogao da igra i komedije i dramu, da od male uloge napravi veliku.

“Mogao je sve, bio je redak talenat i to sam i napisala na Instagramu, da je njegov talenat bio veći od njegove karijere, koja je vrlo zavidna. Spremao se njegov veliki povratak sa Strindbergovim “Ocem” u Narodnom pozorištu, veoma teškom literaturom u smislu glumačkog zadatka, svi smo se radovali, Nažalost, to se nije ostvarilo”, rekla je Blagojević, a prenosi portal Nova.rs.

Poznata glumica napominje da je te glumačke “boje”, koje su krasile Komnenića, imao i Nebojša Glogovac.

“Nije to ni slučajno, obojica potiču iz Hercegovine, to je taj neki specifičan nerv koji glumac može da ima, brz u smislu promena, rezova u glumačkom zadatku, brza zamisao, laserska, fantastično vođeno sve što je zavisilo od njega, ali nažalost mnoge stvari nisu zavisile od njega”.

Prvi put ga je primetila, kako kaže, u filmu “Splav meduza”.

“Bio je generacija ispred mene. Vižljast, lep, harizmatičan i imao je raskošan talenat. Žao mi je što se sada pojavljuju neki neprimereni naslovi koji nisu dostojni ovog trenutka, u stilu otišao je kod svog Gige Moravca. Ne, ne. Otišao je veliki glumac Boris Komnenić kod velikog glumca Marka Nikolića. Devalvira se tim naslovom ogroman talenat, to smo mi kolege znali između sebe, voleli smo da radimo sa njim jer je bio nesebičan na sceni, lak kao partner, nije bio egoista, narcis nego je umeo mnogo da daje i na sceni i kolegama. Nije odigrao dragocene uloge, njegov talenat je bio neiskorišćen. A rođen je bio za Nušića, za Čehova, za Šekspira…”, zaključila je glumica.

Komnenić je preminuo nakon duge bolesti u 64. godini.