Kejt, vojvotkinja od Kembridža, u nedelju je izdala knjigu fotografskih portreta, snimljenih tokom britanskih zatvaranja za koju je rekla da predstavlja trajni zapis o pandemiji.

Kejt, supruga princa Vilijama, kraljičinog unuka i drugog člana porodice u naslednom redu za presto, prošle godine je započela projekat sa Nacionalnom galerijom portreta, pozivajući ljude da predaju fotografije snimljene tokom prvog britanskog zatvaranja.

Komisija, čija je članica i Kejt, između 31.000 portreta odabrala je njih 100. Pre knjige, fotografije su bile prikazane na digitalnim izložbama i izložbama zajednica.

„Kroz ‘Hold Still’ (Držite se mirno) želela sam da iskoristim snagu fotografije radi stvaranja trajnog zapisa onoga što smo svi proživeli – želela sam da dođem do priče pojedinaca i dokumentujem značajne trenutke za porodice i zajednice tokom života u pandemiji“, napisala je Kejt u uvodu knjige.

Knjiga pod nazivom „Držite se mirno: portret naše nacije 2020. godine“ biće dostupna od 7. maja, tačno godinu dana od početka projekta. Neto prihod će se raspodeliti između Nacionalne galerije portreta i britanske dobrotvorne organizacije za mentalno zdravlje, Mind.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.