
SASTOJCI:
- 3 srednja krompira
- 400 ml Tomatello klasik pasiranog paradajza
- Pšenično belo brašno– oko 450-500g
- 4 crvena luka
- 5 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašičica soli + 2 kašike soli
- 20ml ulja
NAČIN PRIPREME:
1. Krompir oljuštiti, iseći na kockice i skuvati u dobro posoljenoj vodi – 1 kašika soli.
2. Dok se krompir kuva, iseći luk i staviti da se prži na ulju. Nakon par minuta prženja uz mešanje, poklopiti ga, smanjiti jačinu ringle i ostaviti da se još blago prži dok ne postane staklast – oko 20 minuta. Pred kraj prženja, pojačati jačinu ringle, dodati alevu papriku, propržiti 2-3 minuta a zatim dodati 200 ml Tomatello pasiranog paradajza. Ringlu isključiti i ostaviti poklopljeno.
3. Kad je krompir kuvan, skroz ocediti vodu i propasirati ga. Dodati 200ml Tomatelo klasik pasiranog paradajza, so i biber. Opet propasirati.
4. Zamesiti testo sa dodavanjem 450g brašna /po potrebi dodati još brašna. Obzirom da u testo ne ide prašak za pecivo, testo mora ostati mekše.
5. Staviti u veći lonac vodu da proključa i dobro je posoliti – 1 kašika soli.
6. Testo za šufnudle razvlačiti u oblik valjka prečnika 1,5 do 2cm, pa seći na dužinu od 4-5cm. Dasku posipati dodatnim brašnom ako je potrebno pri razvlačenju testa.
7. U ključalu posoljenu vodu dodati šufnudle. Bariti ih, kad isplivaju na površinu vode – gotove su. Ne treba stavljati sve šufnudle od jednom u posudu nego postepeno, u zavisnosti od veličine posude.
8. Obarene i oceđene šufnudle, dodavati direktno u paradajz sos sa proprženim lukom. Dobro promešati i poslužiti toplo.
Jelo je pripremljeno u saradnji sa food blogerkom Danijelom – vreme pripreme je jedan i po sat, a ovo je mera za četiri osobe.
View this post on Instagram