SASTOJCI:

  • 3 srednja krompira
  • 400 ml Tomatello klasik pasiranog paradajza
  • Pšenično belo brašno– oko 450-500g
  • 4 crvena luka
  • 5 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica soli + 2 kašike soli
  • 20ml ulja

NAČIN PRIPREME:

1. Krompir oljuštiti, iseći na kockice i skuvati u dobro posoljenoj vodi – 1 kašika soli.

2. Dok se krompir kuva, iseći luk i staviti da se prži na ulju. Nakon par minuta prženja uz mešanje, poklopiti ga, smanjiti jačinu ringle i ostaviti da se još blago prži dok ne postane staklast – oko 20 minuta. Pred kraj prženja, pojačati jačinu ringle, dodati alevu papriku, propržiti 2-3 minuta a zatim dodati 200 ml Tomatello pasiranog paradajza. Ringlu isključiti i ostaviti poklopljeno.

3. Kad je krompir kuvan, skroz ocediti vodu i propasirati ga. Dodati 200ml Tomatelo klasik pasiranog paradajza, so i biber. Opet propasirati.

4. Zamesiti testo sa dodavanjem 450g brašna /po potrebi dodati još brašna. Obzirom da u testo ne ide prašak za pecivo, testo mora ostati mekše.

5. Staviti u veći lonac vodu da proključa i dobro je posoliti – 1 kašika soli.

6. Testo za šufnudle razvlačiti u oblik valjka prečnika 1,5 do 2cm, pa seći na dužinu od 4-5cm. Dasku posipati dodatnim brašnom ako je potrebno pri razvlačenju testa.

7. U ključalu posoljenu vodu dodati šufnudle. Bariti ih, kad isplivaju na površinu vode – gotove su. Ne treba stavljati sve šufnudle od jednom u posudu nego postepeno, u zavisnosti od veličine posude.

8. Obarene i oceđene šufnudle, dodavati direktno u paradajz sos sa proprženim lukom. Dobro promešati i poslužiti toplo.

Jelo je pripremljeno u saradnji sa food blogerkom Danijelom – vreme pripreme je jedan i po sat, a ovo je mera za četiri osobe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N | Cooking (@nedeljnik.cooking)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.