Vojvođanska vina treći put na ,,Vojvodina Wine Show”

    0

    U “Vili Stanković” u Čortanovcima održan je treći “Vojvodina Wine Show” koji je okupio 40 vinarija iz cele Vojvodine, a otvorio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Među gostima su bili stručnjaci iz Amerike, Holandije, Egleske, Italije, Hrvatske, Mađarske i mnogo drugi.  

    Postioci su mogli da degustiraju vina sa dugom tradicijom, ali i novija, kao i da se upoznaju sa autentičnostima vina od internacionalnih sorti vojvođanskog teroara i autohtonih sorti u pokrajini. Predsednik Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla “Srem – Fruška gora” Gordan Bašić ističe značaj ove manifestacije za promociju vinskog turizma, ali i prepoznavanje vina u svetu. Pokrajinska vlada podržala je “Vojvodina Wine Show”,a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da se poslednjih godina mnogo ulaže u vinogradarstvo i da su vidljivi rezultati.

     “Čini mi se da ćemo vremenom dostići po kvalitetu i one koji su u Evropi čuveni i možda ne toliko bolji, ali s većom tradicijom i boljim rezultatima. Gde god idemo, a obilazimo i mnoge druge zemlje, polako pitaju za vina iz Vojvodine i polako prodajemo naše vino. Mnoge zanima šta je ono konkretno što mi možemo da ponudimo i po povoljnijoj ceni od drugih, a mi odgovaramo da su to sigurno vina iz Vojvodine” istakao je Mirović u obraćanju. Vina iz sremskog vinogradarskog rejona dobila su oznaku geografskog porekla.