Vojvođanska banka glavni partner Međunarodnog viteškog festivala

  0

  Posetioci Međunarodnog viteškog festivala Just Out od 23 do 25. avgusta kod manastira Manasija u Despotovcu, imali su priliku da se druže i nauče više o streličarstvu od najboljih srpskih streličara. Vojvođanska banka kao glavni partner festivala, u ova tri dana organizovala je niz aktivnosti u okviru dečijeg sela, a druženje sa sportistima je realizovano u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

  Just out festival je manifestacija koja se organizuje u znak sećanja na 600 godina od kada je despot Stefan Lazarević sagradio Manasiju, jedno od najlepših srednjevekovnih zdanja. Bilo je preko 600 učesnika pod srednjevekovnom opremom iz 25 zemalja sveta, dok je prema trenutnim procenama više od 100.000 ljudi posetilo festival.

  Vojvođanska banka sa velikim zadovoljstvom nastavlja svoju tradiciju podrške inicijativama koje imaju za cilj očuvanje bogate nacionalne kulturne baštine. Međunarodni viteški festival JUST OUT u manastiru Manasija je na mapi kulturnih događaja u zemlji i regionu dobio važno mesto za veoma kratko vreme. Kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije želeli smo da olimpijske vrednosti zajedno sa viteštvom približimo deci i podsetimo ih šta to sve predstavlja. Upoznavanje sa srednjovekovnim stilom života, zanatima i običajima takođe je važan deo ovog festivala i predstavlja način da se deci na najlepši način približi jedna važna epoha”, izjavio je Nenad Bungin, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

  Ove godine Beli Orlovi, vitezovi iz Srbije, domaćini su viteškim timovima koji su svojom viteškom opremom i veštinama demonstrirali srednjevekovno borenje, kao i ondašnji način života.

  “Svi podjednako uživaju u borbama, viteštvu, pravilima borenja koje se zasnivaju na časti i junaštvu. Ovako koncipiran Festival povezuje ljude i vraća im nadu u zajedništvo i čovekoljublje. Verujemo da smo zajedno sa Vojvođanskom bankom manifestaciju učinili još zanimljivijom i privlačnijom za posetioce”, rekao je Vladimir Blagojević, direktor Festivala Just Out.

  Pratećim pogramom ovogodišnjeg Just Out festivala, čiji pokrovitelj je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, organizatori su spojili moderno i srednjovekovno, tako da je publika uživala u muzičkom programu, i drugim aktivnostima, poput, bacanja sekire i koplja, jahanja, mačevanja za decu, okloparske radionice, itd.

  Više informacija se mogu dobiti preko web stranice Vojvođanske banke i društevnih mreža FB i Instagram