Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je da je tužio ministra odbrane Aleksandra Vulina zato što je „krajem 2019. godine, nezakonito i protivno međunarodnom pravu doneo rešenje kojim odbija zahtev Vojnog sindikata za priznavanje reprezentativnosti kod poslodavca“.

U saopštenju koje je potpisao predsednik VSS Ninoslav Svilengaćin navodi se da je „ovakvo rešenje Vulin doneo isključivo sa namerom da spreči i ometa delovanje najvećeg i jedinog sindikata u Vojsci Srbije koji ispunjava uslove reprezentativnosti“.

„Apelujemo na predsednika republike i Vladu Srbije, da sagledaju koliko im štete svakodnevno nanosi diletantsko, nasilničko i kriminalno ponašanje ministra odbrane Aleksandra Vulina i da konačno preispitaju njegovu destruktuvnu ulogu i odgovornost za katastrofalno stanje u našoj vojsci. Vulinov egzibicionizam i štetočinsko rukovođenje direktno podrivaju borbenu gotovost Vojske Srbije“, navodi se u saopštenju.

VSS je saopštio i da je ministar odbrane „nezakonito, jednostrano i bez znanja sindikata kao stranke u postupku, doneo rešenje kojim poništava rešenje kojim je Vojnom sindikatu Srbije još 2015. godine utvrđena reprezentativnost“.

„Više je nego jasno da Vulinu smeta Vojni sindikat Srbije, zato što javno kritikuje njegove kriminalne postuke i zloupotrebe. Osnovni razlog za nezakonito oduzimanje reprezentativnosti Vojnom sindikatu Srbije i odbijanjem da je prizna u novom postupku, vidimo isključivo u činjenici da reprezentativni sindikat ima pravo da pregovara o zaključenju kolektivnog ugovora koji je u interesu svih zaposlenih u Vojsci Srbije, a što Vulin ne želi da omogući“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je „danas svima u Vojsci i srpskoj javnosti jasno da Vulin ne radi u interesu Vojske i srpskih vojnika kojih je više od pet hiljada napustilo vojsku baš u njegovom mandatu“.

„Iako se predstavlja kao levičar i socijalista, on to nije i ostaće upamćen po tome da je vršeći krivična dela i kršeći međunarodno pravo, gušio i ometao jedini reprezentativni sindikat u Vojsci i nezakonito dao otkaz njegovom predsedniku i generalnom sekretaru“, navodi se u saopštenju VSS i dodaje da je „ometanje sindikalnog delovanja u zemljama Evropske unije ozbiljno krivično delo“.

Komentara

 1. Podvodnik
  2. јануар 2020. 13:01

  I? Zašto nešto ne uradite po tom pitanju? Jeste li vojska, ili niste? Evo, ja ću da vam odgovorim: niste! Maltretira vas bitanga i nikogović, a vi samo kukate. Babe jedne.

 2. Apisilver
  2. јануар 2020. 22:14

  Nsu oni babe nego plačipičke....

 3. Srbin
  3. јануар 2020. 09:13

  Gospodo vojnici, vi pune tri decenije zlostavljate sopstveni narod. Vaš zadatak je da građane Srbije štitite od spoljašnjeg, ali i od unutrašnjeg neprijatelja! Nije vam bio dovoljan Milošević koji vas je isterao na sopstveni narod, a kasnije nakaradnim vojevanjem vas doveo u stanje da izgubite sve ratove, nego se sad klanjate dezerteru i "tetkinom" ljubimcu, umesto da smrada govnjivnjivom motkom najurite onog trenutka kad je postavljen. Lepo covek reče da vi niste vojnici... vi niste ni plačipi*ke, vi ste stvarno njobičnije plačipi*kice!

 4. Kapetan Sreten Petrovic
  4. јануар 2020. 01:05

  Kako ga nije sramota da nosi ovu uniformu - samo da mi je znati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.