Vođa kavačkog klana ponovo na slobodi, Abazović negoduje: “Žao mi je Crne Gore, moraćemo da se borimo izgleda…”

0
Printscreen/YouTube/Vijesti TV

(Beta) – Viši sud Crne Gore odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se Slobodanu Kašćelanu i još 13 osumnjičenih odredi pritvor zbog sumnje da su deo kriminalne organizacije koja je počinila ubistvo u pokušaju i ubistvo u saizvršilaštvu, potvrđeno je iz tog Suda.

Pobjeda je objavila da su osumnjičeni pušteni usled nedostatka dokaza za krivična dela koje im se stavljaju na teret.

Kao vođe kavačkog klana označeni su Radoje Zvicer, za kojim policija traga i Slobodan Kašćelan kome su u utorak veče stavljene lisice na ruke.

Osim Kašćelana, pre tri dana uhapšeni su Vladimir Vučković (45), Miloš Radonjić (45), Krsto Maroš (38), Zoran Kažić (45) i Darko Prelević (30).

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović koji je hapšenje Kašćelana u nekoliko navrata nazvao najvećim uspehom crnogorske policije ocenio je da ovaj postupak sudstva ne umanjuje uspeh policije. “Žao mi je što je Crna Gora u situaciji u kojoj jeste, moraćemo da se borimo izgleda. Neka svako snosi odgovornost za sve što se bude dešavalo u narednom periodu vezano za organizovani kriminal u Crnoj Gori”, poručio je Abazović.

Kašćelan se pre hapšenja branio sa slobode jer mu je odobreno jemstvo od pola miliona evra.

Navodni vođa “kavačkog” klana Slobodan Kašćelan je uhapšen u Češkoj u decembru 2018. godine, po poternici Crne Gore koja ga je sumnjičila za krivična dela ubistvo u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije i zelenaštvo.

Nakon što je izručen Crnoj Gori, u Višem sudu u Podgorici počelo je suđenje Kašćelanu u decembru 2019. godine za zelenašenje.

Na početku procesa Kašćelan je ponudio jemstvo u nekretninama u vrednosti od pola miliona evra kako bi se u daljem postupku branio sa slobode, što je sud prihvatio. Sud je pored prihvaćenog jemstva odredio da Kašćelan ne sme napuštati teritoriju Kotora, da se redovno javlja kotorskoj policiji, kao i da sudu preda pasoš.

 Kašćelan je kategorički negirao navode optužnice.