“Vlasta je bio čudo od čoveka, u stanju da u starijim godinama odjuri do Berlina na kratko, obavi šta mu treba i vrati se…”: Zdravko Šotra se oprostio od legendarnog glumca

0
Printscreen/YouTube/Joseph Reddy

Legendarni Vlasta Velisavljević preminuo je danas u 95. godini usled posledica koronavirusa u bolnici “Dragiša Mišović”.

Reditelj Zdravko Šotra, u čijoj seriji je Vlasta odigrao poslednju ulogu, ističe koliko žali zbog njegove smrti, kao i to da mu je Vlasta bio prijatelj preko 60 godina.

“Znao sam da je bio bolestan. Upravo sam se probudio i nisam očekivao ovako tužnu informaciju. Ne znam, poživeo bi on još da nije ove dosadne korone. S njim se znam preko 60 godina. Bili smo prijatelji i saradnici. Bio je čudo od čoveka, čovek od vitalnosti. On je u ovim godinama bio u stanju da sedne i odjuri do Berlina na kratko da obavi šta treba i da se vrati”, priča Šotra, a prenosi portal Nova.rs.

“Igrao je u ovoj mojoj seriji ‘Aleksandar od Jugoslavije’ i bio je dragocen zbog te vitalnosti. Nemamo više glumaca takvog uzrasta kao što je on, eto tako. Duhovit, šarmantan, darovit glumac… Imao je to nešto što nas je sve bodrilo. Nije obraćao pažnju na godine, živeo je život kakav je želeo, i nije uključivao mnogo taj nesretni alkohol kao mnogi”, kaže Šotra, koji kaže da su on i Velisavljević bili višedecenijski prijatelji.

“Živeo je zdravo i dugo. Pogođen sam jako jer smo decenijama prijatelji, da ne kažem vekovima. Nedostajaće nam. Računao sam na njega još dugo. Eto, šta da radimo”, zaključio je Šotra.