Vlasnik Luj Vitona daje za Notr Dam duplo više od muža Selme Hajek

2

Bogati Francuzi počeli su da se “utrkuju” u doniranju novca za obnovu katedrale Notr Dam, koja je opustošena u velikom požaru koji je tek jutros potpuno ugašen.

Porodica francuskog milijardera Bernara Arnoa i njegova kompanija za proizvodnju luksuzne robe LVMH doniraće 200 miliona evra za obnovu katedrale, navodi se u saopštenju koji je objavljeno u ime Arnoa.

“Porodica Arno i grupa LVMH želeli bi da pokažu svoju solidarnost u ovo vreme nacionalne tragedije i pridružuju se pružanju pomoći za obnovu ove izvanredne katedrale, koja je simbol Francuske, njenog nasledja i francuskog jedinstva”, navodi se u saopštenju.

Prethodno je francuski milijarder Fransoa-Anri Pino saopštio da će njegova porodica dati 100 miliona evra pomoći za popravku katedrale.

“Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama”, saopštio je Pino, suprug holivudske glumice Salme Hajek.

Pino je čelni čovek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Guči i Sen Loran i predsednik kompanije koja poseduje poznatu aukcijsku kuću Kristis.

2 KOMENTARA

  1. Pozar koji je vec zaradio 300 miliona, suma za donacije ce preci sigurno milijardu. Zato je i gorelo, da bi se propisno i kako treba obnovilo. Vlada Francuske je obezbedila 6 miliona za obnovu koja je bila u toku, i to je bilo nedovoljno. Moralo je da se digne na nivo nacionalne tragedije da bi se izvuklo dovoljno novca, sigurno se nece sve potrositi uvek nesto nekome ostane ha ha ha.

Comments are closed.