Kineska kompanija Bajtdens, vlasnik društvene mreže Tiktok, spremna je da se odrekne rada u Sjedinjenim Američkim Državama, ukoliko bi to omogućilo da se napravi sporazum sa Belom kućom, izjavile su Rojtersu dve osobe upoznate sa tom materijom, prenosi N1.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u petak da će zabraniti rad toj mreži, jer poseduje veliki broj ličnih podataka i predstavlja opasnost za nacionalnu bezbednost.

Ovom ponudom Bajtdens želi da vidi da li je ta Trampova izjava pregovaračka taktika, ili on zaista želi da ugasi mrežu koja svakog dana u SAD ima prosečno 80 miliona aktivnih korisnika.

Kompanija Bajtdens je prethodno ponudila da zadrži manjinski paket akcija Tiktoka na američkom tržištu, što Bela kuća nije prihvatila. Prema novom predlogu, Bajtdens bi sve akcije na američkom tržištu prepustila Majkrosoftu, naveli su izvori Rojtersa.

Pritom bi bila ostavljena mogućnost da neki američki investitori Bajtdensa zadrže manjinski paket akcija.

Ni iz Bele kuće, ni iz sedišta kompanje Bajtdens u Pekingu nisu želeli da za Rojters to komentarišu. Agencija je potom tražila komentar iz Majkrosofta, ali ga, takođe, nije dobila.

Kompaniji Bajtdens prethodno su neki od njenih američkih investotora, uključujući Segvoju i Dženeral Atlantik, ponudili da otkupe većinski paket akcija Tiktoka za 50 milijardi dolara, ali su u kineskoj firmi smatrali da ona vredi više.

Kada je pre nekoliko meseci jedan od njenih akcionara, Četah mobajl, odlučio da proda svoj udeo, vrednost kompanije Bajtdens procenjena je na 140 milijardi dolara, navodi Rojters.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.