Vladika Grigorije o predsedničkoj kandidaturi: Nisam slon, ja sam samo Grigorije

6

Episkop diseldorfski i Nemačke, vladika Grigorije, odgovorio je na kako kaže “tračeve” o njegovoj kandidaturi za predsednika Srbije, prepričavajući anegdotu iz jedne knjige i uz poruku: “Ja nisam slon, ja sam samo Grigorije”, prenosi N1.

U delu javnosti vladika Grigorije spominje se kao potencijalni kandidat na sledećim predsedničkim izborima. Vladika u video poruci, objavljenoj na sajtu Eparhije diseldorfske i Nemačke, navodi da takve tračeve izgovaraju ljudi koji su “malo ili nimalo obavešteni”.

Objašnjavajući situaciju u kojoj se našao i svoj stav o tome, on se poslužio anegdotom iz jedne knjige za koju kaže da ju je napisao “jedan Austrijanac o našem Ivi Andriću”.

“Naime, nakon Drugog svetskog rata na istoku u mnogim zemljama je vladala loša vlast. Poslednjom snagom iz dometa tih autokratskih režima jedan istočnoevropski zec bežao je na zapad. Zapadnoevropski zec ga vidi i pita: ‘Od čega to bežiš zečiću?’ ‘Kod nas progone slonove’, odgovori on. ‘Ali, ti nisi slon’, konstatuje zapadnjak. ‘Naravno da nisam, ali nisam siguran da li to mogu da dokažem’, odgovorio je istočnoevropski zec. Nešto slično je sa mojom kandidaturom za predsednika. Jedino što mogu da vam pokažem i kažem, ali opet sa svešću da to mnogima neće značiti ništa ili nimalo, u mojim ličnim dokumentima ne piše moje lepo kršteno ime Mladen, nego moje monaško ime Grigorije. Ja nisam slon, ja sam samo Grigorije”, poručio je vladika.

On je vernike pozvao da se odgovorno i ozbiljno ponašaju prema pandemiji koronavirusa i istakao da odgovornost naročito treba da pokažu hrišćani.

Vladika je podsetio da su u Austriji zatvorne dve srpske crkve i istakao da to ne sme da se dogodi. Kako je kazao, neće se ni dogoditi ako i sveštenici i vernici budu disciplinovani.

“Najiskrenije, kao pastir i otac, i kao neko ko ima najveću odgovornost među svima nama ovde, molim Vas da budemo odgovorni”, poručio je vladika Grigorije.

6 KOMENTARA

  1. Dobri moj narode i iz njega Miroljube, izbacite negativnu energiju, udahnite duboko i naucite se voleti, sebe i sve oko sebe.
    Lepo njeg.preosv. episkop Grigorije (znamo se licno od 1992 i nase Hercegovine) citira zeca: naravno da nisam slon…. Nikada do sad nisam napisala neki komentar, uverena da je uzalud, ovog puta to radim radi episkopa. Sramota je njega ne shvatiti, a nesreca je reci za njega da nije razumeo bilo sta, a kamoli ono sto je procitao i citirao.

    • Veliko postovanje za gosp lenku i samo jedno pitanje koje se ovoga puta tice samo vere Hriscanske Da li ste vi ekumenista po opredeljenju religijskom i dali smatrate da treba ujediniti sve Hriscanske crkve Odgovor nemorate napisati nosite ga sa sobom svo vreme i uvek kada budete u prilici da bilo sta komentarisete sa bilo kime uvek se setite tog odgovora on ce vas opravdati ili osuditi pred jednim Bogom moja duboka naklonost da budete na pravom putu

    • A sto se tice sramote ne shvatiti vladiku Grigorija ima obih reci Pogubno je po nase duse ne shvatiti reci Gospodnje ili reci Svetitelja Za sve ostale nije sramota i pogresiti Posle sposobnosti rasudjivanja dijamanti i biseri su najredji na svetu Molite se za taj dar I znajte samo gordi su sujetni i tudjim misljenjem povredjeni Smirenje u Gospodu Bogu je najveci dar

  2. Lepo je prepričao i jasno je i njemu, a i svima nama, potpuno, šta je poenta ove priče !!!

  3. Da vladika ali vi niste dobro rastumacili ono sto ste citirali zec jr bezao ne zato sto nije znao da nije slon vec zato sto u jednom trulom sistemu nije mogao to da dokaze bezao je zato sto su ubijali zeceve a ne slonove bezao je jer je svako mogao biti optuzen da je slon Taj zec iz te lepe price salje nam jednu veliku istinu istocnjackih rezima svako moze biti proglasen slonom i biti pogubljen Molite se Bogu za dar rasudjivanja

Comments are closed.