Vladika Grigorije: “Baveći se sportom, naučio sam da trpim i primam udarce. To mi je pomoglo da podnesem besmislene napade onih kojima laž ne silazi sa usana”

0
Printscreen/YouTube/Profesor Zec - zvanični kanal

Vladika Grigorije oglasio se na društvenoj mreži Instagram dan nakon sastanka s poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon zbog čega su ga napali određeni mediji i deo javnosti.

„Čovek je homo ludens, biće igre. Negde sam pročitao kako u životu treba da budemo ozbiljni kao što smo ozbiljni u igri. Baveći se sportom, naučio sam, između ostalog, da trpim i primam udarce te da uprkos svemu idem napred. To mi je kasnije pomoglo da podnesem apsurdne i besmislene napade onih kojima laž ne silazi s usana, a istina ih ne interesuje“, napisao je vladika na ovoj društvenoj mreži.

On je reagovao na napade koji su usledili nakon sastanka sa predsednicom Evropskog parlamenta.

Kako je istaknuto u saopšenju, vladika je Fon Kramon upoznao s načinom funkcionisanja Eparhije diseldorfske i nemačke i njene brojne zajednice, izazovima u ostvarivanju boljeg pravnog položaja Eparhije i angažovanjem na međureligijskom dijalogu u okviru nemačkog društva.

„Episkop Grigorije i gospođa Fon Kramon su se prilikom susreta posebno osvrnuli na njenu nedavnu posetu manastiru Dečani. Episkop je zamolio gospođu fon Kramon da sa kolegama evroparlamentarcima uloži napore kako bi privremene vlasti u Prištini sprovele odluku sopstvenog Ustavnog suda iz 2016. godine, čime bi Visoki Dečani povratili skoro 24 hektara manastirske zemlje“, rečeno je u saopštenju ove eparhije.