Vladeta Janković: “Oni koji traže više kolona rade za Vučića, ostaviti razlike po strani”

1
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Nekadašnji ambasador Srbije u Velikoj Britaniji i Vatikanu Vladeta Janković rekao je da je “potpuno ubeđen da jedinu šansu opozicija ima ako ide u jednoj koloni i sa jednim kandidatom u gradonačelničkoj, odnosno predsedničkoj kampanji”.

“Ako hoće uspeh, apsolutno sve ideološke i svake druge razlilke moraju se privremeno zaboraviti – kasnije će uvek biti vremena da se one manifestuju. Izborno izjašnjavanje mora dobiti referendumski karakter, u smislu da je u pitanju samo jedno – jesi li za ili protiv Vučića i njegovog trulog režima, bez bilo kakvog cepanja dlake na četvoro”, rekao je Janković za list Nova, navodeći da su danas izborni uslovi gori nego u vreme Slobodana Miloševića.

Kako je naveo, “zato danas ne treba imati iluziju i u opoziciju ubrajati one koji hoće da idu sami ili u više kolona – oni objektivno rade za Vučića, i tačka”.

“Za pobedu na izborima, kako stvari stoje, postoje samo dva koliko-toliko otvorena prolaza, a to su ekologija i navijači. Režim to zna i čini sve da te dve rupe zapuši – jednu Ćutom, koji osniva pokret i izlazi na izbore, a drugu nalaženjem naslednika Belivuku”, naglasio je Janković.

On je rekao da je “po njegovom uverenju, svaki samostalni izlazak na izbore nož u leđa opoziciji i svrstavanje u Vučićev tabor”.

1 KOMENTAR

  1. Запад тражи идеолошке колоне. Што се Савез за Србију распао? Да ли због соло наступа појединаца, пре свега, лидера Двери, или због јаког споразума који је потписан, а који помиње и Резолуцију 1244 и Републику Српску, јако неприхватљиве ствари за западне земље.
    Моје мишљење је да је опозиција у Србији у опсаном ћорсокаку и да ће на изборе ићи у најмање четири колоне. Говорим о опозицији која у јавности важи за опозицију која није под контролом режима. Шта се може учинити? Да све те силне колоне подрже једног кандидата за председника и једног кандидата за градоначелника. То јесте главна и најтежа ствар.

Comments are closed.