Vladeta Janković: “Napredna vlast otpuštala stručnjake radi svojih interesa”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)

(Beta) – Nosilac liste “Ujedinjeni za pobedu Beograda” Vladeta Janković je danas, na predstavljaju programa očuvanja kulturno-istorijskog jezgra grada, arhitekture i urbanizma, rekao da ne treba objašnjavati koliko je “napredna vlast” otpustila stručnih ljudi, zarad sprovodjenja svojih interesa.

Janković, koji je kandidat za gradonačelnika, je sa članovima svog tima predstavio građanima Starog grada, Vračara i Savskog venca program očuvanja kulturno-istorijskog jezgra Beograda, arhitekture i urbanizma, saopštila je njegova izborna lista.

“Nikome u ovoj sali ne treba objašnjavati koliko je inferiorna napredna vlast otpustila stručnih ljudi, zarad sprovodjenja svojih interesa”, rekao je on.

Najavio je i šta će se raditi, kada bude bio izabran za gradonačelnika Beograda.

“Pošto budem izabran za gradonačelnika, prvo ćemo radikalno i neumoljivo uraditi reviziju, gde možemo da spasemo i izvučemo oticanje novca i na primeru Beograda pokazati Srbiji gde i koliko pljačkaju i pred licem javnosti”, rekao je on.

Govoreći o Starom gradu, naveo je da je tamo rođen.

“To je kraj iz kojeg sam potekao, imam svoje utiske šta bi trebalo na Starom gradu uraditi, zaustaviti gradnju ispod Kalemegdana, to je uvreda bačena svima nama u lice”, rekao je on.

Prema njegovm rečima, tu ne sme biti podizanja zgrada.

“Tu se nalazi onaj grad što je bio od vremena Singidunuma, Stefana Lazarevića, ne smemo dozvoliti tu podizanje onakvih zgrada. Beograd na vodi jeste pribežište prljavog novca”, rekao je on.

Članica njegovog tima, Eva Vaništa Lazarevic je navela da će zadatak te koalicije biti da na sve negativno u gradu “dodamo neki pozitiv”, što, kako je navela, jeste komplikovano.

Prema njenim rečima, zadatak je i da se atakuje na najveće probleme.

“Moramo da težimo “srećnim gradovima”, mestima na kojima se svaki čovek oseća udobno.”, istakla je ona.

Članica Jankovićevog tima Mila Popović podsetila šta se sve radilo na Starom gradu, Vračaru i Savskom vencu.

“Mi na Starom gradu smo svedoci najduže rekonstrukcije ulice u istoriji, a nakon nje i dalje posao nije gotov, raspadaju se kocke, tramvaj je ispao iz šina… “, rekla je ona.

Prema njenim rečima, to više nije ni bahatost, ni korupcija, i ta nebriga mora da se zaustavi.

“Na Vračaru je nestalo mnogo istorijskih kuća, a na Savskom vencu je problem Beograd na vodi, zabranjeni grad”, rekal je ona.

Navela je da Janković u timu ima puno arhitekata i stručnih ljudi.

“Zato je bitno da objasnimo našim prijateljima koliko je bitno izaći na predstojeće izbore, da vratimo Beogradu stari sjaj”, zaključila je Popović.

Dodala je da je Koalicija spremna za izbore i da ima kontrolore koji su obučeni da zaštite svaki izborni glas.

Predstavljajnju je prisustvovao i kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš.