Vladeta Janković: “Moguće da će za Beograd biti ‘pata karte’. Tada će maske morati da padnu”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

(Beta) – Vladeta Janković, koji je na nedavnim beogradskim izborima bio kandidat za gradonačelnika ispred koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, ocenio je da je opozicija “vrlo ozbiljno” ugrozila vlast Srpske napredne stranke (SNS) u glavnom gradu.

Janković je ocenio da “još uvek nije završena stvar” kada su u pitanju rezultati izbora u Beogradu i formiranje većine u gradskom parlamentu.

“Naša očekivanja su možda bila i prevelika, moj pristup je bio da je pobeda u Beogradu realna. Opozicija je u Beogradu dobila više od 50 odsto glasova, to je bitna razlika ali nas je izborni sistem kaznio”, rekao je Janković za televiziju N1.

Ocenio je da je “realno” da se u vezi formiranja većine u Skupštini Beograda dođe u situaciju u kojoj su kako je rekao, “pata karte”.

“Tada će maske morati da padnu i u tom slučaju ne verujem da ćemo uspeti da realizujemo većinu koju smo u Beogradu dobili u broju glasova”, kazao je Janković.

Dobrica Veselinović, koji je bio kandidat koalicije Moramo za gradonačelnika ocenio je da je “izvesno” da SNS nema potrebnu većinu u Beogradu.

“SNS je zabeležila ozbiljan pad u Beogradu. Na prošlim beogradskim izborima sami su imali 56 odsto a Aleksandar Šapić devet odsto a na ovim izborima su zajedno zabeležili pad podrške od 25 odsto. SNS nema većinu ni u većini beogradskih opština. To je nov politički pejzaž, sad je pitanje ko je na kojoj strani istorije”, rekao je Veselinović.

Dodao je da pravni tim koalicije Moramo radi na podnošenju prigovora na rad biračkih komisija u Beogradu.

“To će se desiti danas i onda ćemo znati opseg onoga što se dešavalo u nedelju”, kazao je Veselinović.