Vladeta Janković, kandidat na gradskim izborima? “Konačna odluka se još uvek čeka…”

0
Foto: Nedeljnik

U moru imena o kojima se spekulisalo kao potencijalnim kandidatima opozicije za nosioca njihove liste u Beogradu – jedno je konačno isplivalo.

Bivšem diplomati Vladeti Jankoviću pomnuđeno je da za beogradske izbore bude prvi na listi opozicione koalicije koju čine SSP, Narodne stranke, Demokratske stranke, PSG i drugi pokreti.

Janković je za novine “Nova” prethodno rekao da je spreman da bude kandidat za gradonačelnika Beograda, ukoliko budu ispunjeni određeni uslovi.

„Ako bi mi ponudili morao bih prvo da preduzmem tri stvari. Da se konsultujem sa porodicom, sa prijateljima kojima verujem i da obavim detaljni lekarski pregled kako bih bio siguran da mi zdravstveno stanje to dozvoljava. Ako sve to bude u redu, onda bih ovakav poziv opozicije prihvatio. S tim što bi morala da se oformi ekipa poštenih i stručnih ljudi, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost”, rekao je Janković za “Novu”.

Jankovića u narednim danima očekuju dalji razgovori sa liderima opozije, nakon kojih će biti jasno da li će se naći na čelu liste.

“Ne želim da spekulišem o individualnim rešenjima”

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je, povodom informacija da je na sastanku lidera dela opozicionih stranaka postignuta saglasnost da profesoru Vladeti Jankoviću predlože da bude kandidat za gradonačelnika Beograda, izjavio da ne želi da spekuliše o individualnim rešenjima za predstojeći izborni proces.

“Ne želim da ovim putem učinim pokušaje da dođe do zajedničkih rešenja na svim nivoima na bilo koji način težim nego što oni već jesu”, istakao je Jeremić.

“Imena zvaničnih kandidata od sledeće nedelje”

“Sledeće nedelje će naša koalicija sigurno izaći sa imenima kandidata za predsedničke izbore i za Grad Beograd”, izjavila je potpredsedica Stranke slobode i pravde Marinka Tepić.

Prema njenim rečima, SSP smatra da je Zdravo Ponoš jedini pravi protivkandidat Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima, a da bi voleli da prvi na listi za Grad Beograd bude profesor Vladeta Janković.

“Janković nije dao definitivnu potvrdu tokom prethodnih razgovora”

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je danas da Ujedinjena opozicija Srbije nije donela konačnu odluku da Vladeta Janković bude na čelu liste za beogradske izbore, već da se s njim obavi još jedan razgovor.

Još nije ništa konačno, jer sam Janković nije dao definitivnu potvrdu tokom prethodnih razgovora. Rekao je da o tom predlogu treba da se konsultuje s članovima porodice i lekarima. Ako bi Janković prihvatio naš predlog, sigurno bi se našao na čelu gradske liste”, objasnio je Grbović.