Kada su se juče u medijima pojavile vesti o tome da je novi glavni trener Sakramento Kingsa Luk Volton optužen za seksualno zlostavljanje, Vlade Divac je verovatno došao do ogledala u svojoj kancelariji i upitao svoj odraz: „Pa dobro, čoveče, da li si ti najveći baksuz u NBA ligi?“

Izvori bliski franšizi i NBA bordu, koji su želeli da ostanu anonimni zbog prirode procesa koji je pokrenut protiv Voltona, za Sacramento Bee tvrde da Divac nije znao ništa u vezi sa optužbama u trenutku kada je zaposlio Voltona.

„Rana je faza istrage i bilo bi nezgodno prognozirati šta će se dogoditi sa četvorogodišnjim ugovorom koji je Volton potpisao“, rekao je izvor.

A sve je počelo grandiozno. U trenutku dok se održavala konferencija za štampu, na bilbordima oko hale prolaznici su mogli videti nasmejano lice Luka Voltona. On je tri dana ranije završio saradnju sa Los Anđeles Lejkersima i čekao ga je novi posao. I novi susret sa starim saigračem. Vlade Divac je svom novom izboru za glavnog trenera Kingsa poželeo dobrodošlicu a publika se nadala da zna šta radi, premda je otpustio Jegjera koji je došao do čak 39 pobeda sa veoma mladim timom.

Divac je znao šta želi, ali očigledno neke stvari nije znao.

Nekoliko dana kasnije, nekadašnja sportska reporterka Keli Tenant optužila je Divčevu akviziciju za seksualno uznemiravanje i pokušaj silovanja.

Kingsi su odmah istakli da će se uključiti u istragu, a Voltonov advokat oštro je negirao navode Tenantove. Čak i ako se ispostavi da je bivša novinarka neosnovano optužila Voltona, nova sezona za Kingse i Vlada Divca počela je uz turbulencije, iako se stara još nije ni završila.

Tenantova optužuje Voltona za nešto što se dogodilo kada je on bio pomoćni trener u Golden Stejtu. I Voriorsi i Los Anđeles Lejkersi gde je Volton radio prethodne tri godine su u kratkim saopštenjima naveli da nisu bili upoznati sa bilo čim što ima veze sa ovim slučajem i da je on sada pod ugovorom sa drugom ekipom, pa su se susdržali od daljih komentara.

Prema američkim medijima, trenutna pozicija Kingsa je takva da neće otpuštati trenera, bar za sada. Divac vodi pregovore sa kandidatima za pomoćnike trenera, a na meti im je Džef Hornasek koji bi mogao da uskoči na mesto glavnog trenera ako „stvari odu predaleko“.

Komentar(1)

  1. Perasvajcarac
    25. aprila 2019. 19:21

    Nek dovede Kokoskova.Lepo nek raskine ugovor sa Voltonom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.