Bivši centar LA Lejkersa, Šarlot Hornetsa i Sakramento Kingsa Vlade Divac biće jedan od ljudi iz klase 2019. koji će postati član Kuće slavnih.

On će tako biti u krugu velikih legendi košarke. Vest je preneo američki novinar Adrijan Vojnarovski, koji važi za jednog od najobaveštenijih kada je reč o dešavanjima u NBA.

Ono što se za sada zna je da će prijem novih članova Kuće slavnih biti održan u Mineapolsu tokom NCAA fajnal fora od 6. do 8. aprila.

Divac će postati drugi srpski košarkaš u Kući slavnih, posle Dražena Dalipagića, a kada je reč o košarkašima iz našeg regiona, tu čast dobili su ranije Hrvati Dino Rađa, Dražen Petrović i Krešimir Ćosić.

Divac trenutno obavlja funkciju generalnog menadžera Sakramento Kingsa. Jedan je od sedmorice košarkaša koji su uspeli da preskoče barijeru od 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada.

Vojnarovski je u drugom tvitu podsetio da je Divac imao sjajnu intrrnacionalnu karijeru kojom bi zavredeo ulazak u Kuću slavnih i da nije igrao u NBA.

Komentara

 1. Zoran
  6. април 2019. 19:08

  Realno, zaslužio je...

  1. Jovan
   6. април 2019. 19:10

   Da, zato što je igrao za Zvezdu

 2. Анонимни
  6. април 2019. 19:11

  Ali Divac da uđe, a Veber ne... nije baš logično

  1. Vojnarovski
   6. април 2019. 19:12

   Aj pročitaj objašnjenje...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.