Danas: Vlada Srbije uklonila odluku o tome kako je Šinavatra dobila srpsko državljanstvo

1
Foto: Profimedia

Vlada Srbije uklonila je iz arhive na zvaničnom sajtu dokument o odluci za dodelu državljanstva Republike Srbije bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri, koja je osuđena zbog korupcije, piše Danas.

Dokument sa sednice održane 27. juna u kome je navedena odluka o dodeli srpskog državljanstva Jingluk Šinavatri nestao je sa sajta Vlade nakon što je počelo interesovanje medija za detalje ove priče, dok su ostali dokumenti sa pomenute sednice i dalje dostupni.

Kako navodi list Danas, predstavnici Vlade još uvek ćute o razlozima za donošenje ove odluke, ni ministri ni služba za odnose za medijima nisu odgovarali na pitanja novinara o ovoj odluci, bez obzira na veliko interesovanje javnosti.

Bivša premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra, u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije, postala je državljanka Srbije na sednici Vlade Srbije 27. juna.

Rešenje o upisu Šinavatre osuđene na pet godina zatvora zbog korupcije, u državljane Srbije potpisala je premijerka Ana Brnabić. U odluci se navodi da je Šinavatra postala Srpkinja „na osnovu člana 19, stav 1 i 3, Zakona o državljanstvu“, odnosno da joj je državljanstvo dodeljeno jer bi to „predstavljalo interes za Republiku Srbiju“.

Sve detalje o dodeljivanju državljanstva Šinavatri ekskluzivno je otkrio Nedeljnik, a priču o tome možete pročitati u novom broju.

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici.

1 KOMENTAR

Comments are closed.