Vlada Srbije: “Trenutno ne postoje uslovi za bezbedno održavanje Evroprajda”

0
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

(Beta) –  Vlada Srbije saopštila je da “s obzirom na trenutku političku političku situaciju u regionu i svakodnevne tenzije”, trenutno ne postoje uslovi za bezbedno održavanje manifestacije Evroprajd 2022 (Euro Pride) u Beogradu.

U saopštenju posle današnje sednice, iz Vlade je navedeno da je na takvu odluku uticala i “činjenica da bi pojedine ekstremističke grupe mogle da iskoriste i zloupotrebe ovaj događaj i volju Srbije da ga organizuje kako bi dodatno povećale tenzije i uvele Srbiju u nestabilnost”.

Vlada je usvojila i zaključak kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima takva vrsta rasvete nije neophodna.

“Počev od večeras, planirano je da se isključi dekorativna rasveta na zgradi Vlade Srbije, zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva, kao i na drugim zgradama i objektima gde nije neophodna”, piše u saopštenju.

Vlada Srbije je apelovala na druge institucije i organizacije da primene tu preporuku kao “primer odgovornog i racionalnog ponašanja, kako bismo zajednički dali doprinos u rešavanju izazova energetske krize sa kojima se suočava veliki broj zemalja”.