Vlada Srbije će učestvovati u finansiranju vaterpolo klubova: Viktor Jelenić potvrdio da je sastanak sa Aleksandrom Vučićem bio uspešan

0
Foto: Profimedia

Nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vaterpolo saveza Srbije Viktora Jelenića, potvrđeno je da će Vlada Srbije preuzeti finansiranje vaterpolo klubova, prenosi B92.

“Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Pošto su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacije prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova”, rekao je Jelenić.

On je dodao da će sredstva biti namenjena za igrače, trenere, putovanja i da će klubovi morati redovno da pravdaju dobijena sredstva. Jelenić je naglasio da će u taj program finansiranja ući 23 kluba – timovi koji igraju Regionalnu ligu, Prvu A ligu, Prvu B ligu, kao i šest ženskih ekipa.

“Predsednik zna da je vaterpolo trofejni sport i u toj činjenici se ogleda njegova želja da nam pomogne. Klubovi su u krizi i država je na ovaj način pokazala da želi učestvuje u njihovom što boljem funkcionisanju. Zaista zbog ovog ali prošlogodišnjeg gesta dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Vučiću”, rekao je Jelenić.

Podsetimo, prošle godine je Vlada Srbije pomogla da se Savez reši velikog duga.