Vlada Crne Gore: Troškove posete Krivokapića Svetoj Gori platio počasni konzul

0

(Beta) – Kabinet predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića saopštio je danas da je troškove posete premijera Svetoj Gori platio lično crnogorski počasni konzul Vasili Apostolopoulos.

U saopštenju se navodi da je Apostolopoulos jedan od najvećih grčkih investitora u oblasti zdravstva i zdravstvenog turizma.

Smeštaj takođe nije iziskivao nikakve troškove, već je činom tradicionalnog gostoprimstva obezbeđen od svetogorskih domaćina, navodi se u saopštenju.

“Premijer Krivokapić je otputovao u Solun 17. septembra, kako bi svečano otvorio tamošnji počasni konzulat Crne Gore, na čijem je čelu počasni konzul gospodin Vasili Apostolopoulos, za koga je Ministarstvo spoljnih poslova izdalo egzekvaturu još 16. marta 2020. godine, ali je zbog situacije sa pandemijom svečano otvaranje počasnog konzulata bilo odgođeno”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, na predlog počasnog konzula Apostolopoulosa, organizovana je i poseta Svetoj Gori, gde su razmatrane mogućnosti saradnje na polju verskog, odnosno hodočasničkog turizma.

“Premijer je takođe obavešten da je političko i versko rukovodstvo Svete Gore izrazilo želju za susretom, što je očitovano toplom dobrodošlicom, radošću, prijateljskim dočekom i osećanjem ljubavi i poštovanja prema Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Premijer je, kako se dodaje, posetio pet svetogorskih manastira – Iviron, Pantokrator, Vatoped, Simonopetra i Ksenofont.

Premijer Krivokapić vratio se u Crnu Goru 19. septembra.

“Dodatno želimo da naglasimo da ova Vlada nikada nije i nikada neće organizovati, nauštrb građana, tajanstvena putovanja i misteriozne letove (‘sa stepenom tajnosti’), a u svrhu realizacije ličnih potreba ili interesa njenog predsednika ili bilo kog ministra”, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Vlade.