Vrhovni kasacioni sud (VKS) usvojio je predlog postupajućeg niškog sudije i delegirao mesnu nadležnost za sudjenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću Prvom osnovnom sudu u Beogradu, rečeno je danas Tanjugu u VKS.

VKS je zaključio da je osnovan predlog sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu, koji je predložio da se iz razloga procesne celishodnosti predmet protiv Bjelogrlića, optuženog za nasilničko ponašnanje nad kolegom Draganom Antonijevićem, delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

I okrivljeni i oštećeni, kao i svedoci u ovom postupku i branilac, svi su iz Beograda, pa je celishodnije da se sudjenje odvija pred beogradskim sudom.

„Po oceni ovoga suda, okolnosti iznete u predlogu sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu koje proizlaze i iz spisa predmeta, predstavljaju razloge procesne celishodnosti u smislu člana 33. Z?P, koje opravdavaju prenošenje mesne nadležnosti na drugi stvarno nadležan sud i to na Prvi osnovni sud u Beogradu“, navodi se u odluci VKS u koji je Tanjug imao uvid.

Sud dodaje da očigledno da će se ovaj krivični postupak lakše sprovesti pred beogradskim sudom, koji je mesno nadležan za teritoriju opštine gde okrivljeni i oštećeni imaju prebivalište, odnosno za teritoriju gradskih opština grada Beograda, gde se nalazi prebivalište većine svedoka, čije je saslušanje predloženo u optužnom predlogu, kao i branilaca okrivljenog.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador“.

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog 56. Filmski susreti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.