“Vitalia” regionalni donator zdrave hrane za medicinsko osoblje i pacijente obolele od virusa Covid-19

0

Kompanija Vitalia, vodeća u proizvodnji zdrave i funkcionalne hrane u regionu, u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, donirala je funkcionalne pakete zdrave hrane za medicinsko osoblje i pacijente smeštene u privremenoj Covid-19 bolnici na Beogradskom sajmu. Takođe je donirala i novu posteljinu za potrebe Klinike za infektivne bolesti u Beogradu.

“Svako ko pripada medicinskim kadrovima u zemlji, bez obzira dali su to lekari, medicinske sestre ili ostalo osoblje u zdravstvenim ustanovama, je na prvoj liniji odbrane od korona virusa. Svojim neprekidnim naporima, bezrezervnim radom i maksimalnim ulaganjem, oni nam daju primer da samo uz međusobnu podršku možemo da prebrodimo ovo krizno stanje. Naša je dužnost da brinemo o medicinskom osoblju, onako kao što najbolje umemo – setom zdravih proizvoda koji će im pomoći da održe  dobru psihofizičku kondiciju koja je neophodna u ovoj zajedničkoj borbi sa korona virusom“, kažu iz „Vitalie“.

Kao izvozno orijentisana kompanija sa klijentima iz 55 država iz celog sveta – Unilever, Aldi, Walmart…, Vitalia je sprovela sve mere i preporuke koje je SZO predložila u smeru maksimalne zaštite zaposlenih u proizvodnom i logističko-distributivnom procesu, ali i zaštite samih potrošača.

I pored svih prepreka prouzrokovanih korona virusom, kompanija u ovom periodu ulaže maksimalne napore da nesmetano i bezbedno proizvodi zdravu hranu da bi ona bila dostupna širokoj populaciji, ali i da omogući podršku tamo gde je najpotrebnija. 

Svetska pandemija korona virusa je drastično promenila način na koji funkcioniše svakodnevni život, a to znači da je još više povećan rizik opstanka najranjivijihgrupa u društvu. Kako bi se i njima pomoglo, preko Crvenog krste Srbije obezbeđeni su paketi Vitalijine zdrave hrane za najugroženiju grupu građana.  

“U ovom periodu je razumljivo da se ogroman deo resursa kao i najveći deo energije posveti sprečavanju širenja korona virusa. Zbog vanrednog stanja licima koja su ugrožena u normalnim uslovima treba obratiti posebnu pažnju. Kao što nalazimo način da pomognemo najbližima, i pored toga što moramo održavati bezbedno rastojanje, tako treba da pronađemo način da pružimo podršku svima kojima je potrebna. Volonteri, kao i čitava organizacija Crvenog krsta su prava inspiracija za sve nas i zato se nadamo da će im ova donacija pomoći da nastave svoju plemenitu misiju“, kažu iz Vitalie.

Kompanija ističe da je iste društveno odgovorne aktivnosti već realizovala i u Makedoniji. Ona je nedavno donirala zaštitnu opremu i komplete zdrave hrane za medicinsko osoblje na Infektivnoj klinici u Skoplju. Preko saradnje sa Crvenim krstom Makedonije donirala je setove zdrave hrane socijalno ugroženoj grupi građana. Istovremeno je, kao podršku vladi, akontativno isplatila porez na dobit za 2020. godinu.