Visoki zvaničnik Hamasa rekao je da „niko ne zna“ koliko je od ukupno 120 preostalih talaca u Gazi i dalje živo.

U intervjuu za CNN, portparol Hamasa i član političkog biroa Osama Hamdan je rekao: „Ne znamo ništa o tome, niko ne zna.”On je za u intervju tvrdio da je izraelska operacija oslobađanja četiri taoca u subotu rezultirala smrću još troje, uključujući jednog američkog državljanina, piše Gardijan.

Hamdanu je postavljeno pitanje o svedočenju lekara koji je lečio oslobođene taoce, u kome se navodi da su pretrpeli psihičko i fizičko zlostavljanje i da su ih tukli svakog sata. On je odgovorio:

„Verujem da ako imaju mentalnih problema, to je zbog svega onoga što je Izrael uradio u Gazi. Niko ne može da se nosi sa onim što Izrael radi, bombardujući svaki dan, ubijajući civile, ubijajući žene i decu… a oni su sve to videli svojim očima.”
Hamdan je rekao da bi svaki dogovor o oslobađanju talaca u Gazi morao da uključuje garancije trajnog prekida vatre i potpunog povlačenja izraelskih snaga iz Gaze.

Hamas želi pismene garancije od SAD za trajni prekid vatre, plus povlačenje izraelskih snaga iz pojasa Gaze, kako bi potpisao predlog za primirje, prenosi Rojters.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.