Viši sud oslobodio novinara Dejana Anđusa optužbi za iznudu

2
Foto: Printscreen Youtube

(Beta) – Viši sud u Beogradu oslobodio je danas sportskog novinara i televizijskog voditelja Dejana Anđusa optužbi da je pokušao da iznudi 30.000 evra od biznismena Milojice Markovića.

Kako je rečeno na izricanju presude u Palati pravde, Anđus nije kriv za iznudu odnosno za delo koje mu je bilo stavljeno na teret.

Anđus nakon izricanja presude nije želeo da daje izjave za medije, ali je njegova advokatica Vesna Golubović ocenila da je sud doneo jedinu ispravnu i zakonitu odluku.

Prema njenoj oceni, Anđus je bio izložen neosnovanom procesu i pravo je čudo da je takva optužnica i došla do suda.

Anđus je uhapšen 30. juna 2017. godine, a policija je objavila snimke na kojima od oštećenog preuzima koverat sa novcem. Novinar je u više navrata isticao da mu je cela afera nameštena iz političkih razloga.

On je optuživao svog bivšeg prijatelja, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da stoji iza te afere jer je u svojim emisijama počeo da kritikuje vlast.

2 KOMENTARA

  1. Da ne poverujes ni ocima ni usima,cuj namestili mu.Niko drugi do Vucic.Namestili su mu i sudiju da ga oslobodi.Sudstvo Srbije vapi za reformom.Demokretske sudije mora da ustupe mesto NEZSVISNIM PARTISKI NOBOJENIM SUDIJAMA. OVO SADA JE CIRKUS.

Comments are closed.