(Beta) – Bivšoj državnoj sekretari Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović produžen je pritvor  za još 30 dana, rečeno je danas agenciji Beta u Višem sudu.

„Pritvor je produžen da ne bi uticala na svedoke „, naveli su u tom sudu.

Pravni zastupnik Hrkalović, advokat Sead Spahović je rekao agenciji Beta da je procesu u vezi njegove klijentkinje danas saslušan jedan svedok i da je ostalo da, u petak, bude saslušan još jedan.

„U petak se završavaju saslušanja svih svedoka a do subote je bio određen pritvor i nije bilo nikakvog razloga da sud odlučuje o produženju pritvora“, rekao je on.

Spahović je naveo i da je „to jedan presedan “ i da je „neuobičajeno da (sud) odlučuje (o pritvoru) tri, četiri dana ranije“, te ocenio da je „ovo zloupotreba prava“.

„Ovo stvarno nema nikakvog smisla, produžavaju joj pritvor tri četri dana ranije a imaju samo da saslušaju jednog svedoka i to u petak“, rekao je Spahović.

Hrkalović se tereti za krivično delo trgovina uticajem a sve navode iz krivične prijave je odbacila.

Tereti se da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao „ubistvo na šinama“.

Hrkalovićeva je uhapšena 15. oktobra i istoga dana joj je određen pritvor do 30 dana.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-513-od-10-novembra/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.