Viši javni tužilac u Jagodini: “Nemam osnov da tražim izuzeće, morao bih da dokažem da sam pristrasan…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

“Da bih tražio da se slučaj mogućeg podvođenja maloletnica sa tužilaštva u Jagodini prebaci na neko drugo, morao bih da ispunim uslove za to. Recimo, da dokažem da sam pristrasan, da sam u rodbinskim vezama sa licima koja se u ovom slučaju pojavljuju, i slično. S obzirom na to da te uslove ne ispunjavam, nemam osnova da tražim izuzeće”, rekao je radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini, a prenosi Danas.

Nakon vesti da je tamošnje tužilaštvo, nakon samoinicijativnog odlaska Dragana Markovića Palme i davanja izjave, pokrenulo postupak u slučaju podvođenja maloletnica u Jagodini, na „žurkama“ u organizaciji predsednika Skupštine opštine Jagodine, o čemu je, pod zaštitom identiteta, pre tri dana svedočio bivši radnik u hotelu u Končarevu, stručna javnost je, kako prenosi Danas, ocenila da je neophodno da postupak hitno bude izmešten za tužilaštva u Jagodini na neko drugo mesto. Imajući u vidu da je Jagodina mala sredina, da stranka Markovića ima apsolutnu vlast i moć u tom gradu, opravdana je sumnja da ovo tužilaštvo nije u stanju da postupak izvede na nepristrasan način i da odoli pritiscima.

Međutim, Vučković, tužilac koji je pokrenuo postupak, ističe da on to ne može sam da traži i učini već da sudbina slučaja, u smislu toga ko će ga voditi, zavisi od njemu nadređenih tužilaca.

“Ako bi mi naredio neki nadređeni tužilac da prebacim u neko drugo tužilaštvo, u nekom drugom gradu, tada bih to jedino mogao da uradim. Ovako, nemam osnova da samostalno to tražim ili uradim”, kaže Radoslav Vučković.

Prema njegovim rečima, policiji je naloženo da ispita sva lica koja se pominju u ovom kontekstu, nakon čega će tužilaštvo preduzeti sledeće korake.

1 KOMENTAR

  1. Postupak će biti izmešten…Mada, lepo je slišati da neko u Srbiji još uvek ima integritet…i da se ne boji…

Comments are closed.