Višesatna zadržavanja na prelazima: Najduže kolone na granici sa Mađarskom

0
Printscreen/YouTube/ RT Caribrod

Gužve na graničnim prelazima sa Mađarskom. Putnici se na Horgošu, na izlazu iz zemlje zadržavaju oko tri sata. Da bi se ušlo u Mađarsku, potrebno je još četiri sata. Zadržavanja su višesatna i na prelazu Preševo, na izlazu oko tri sata, a na ulazu u Srbiju oko sat vremena, piše RTS.

Poslednji vikend u julu donosi veliku smenu turista. Na putevima je više vozila, na graničnim prelazima su višesatna zadržavanja.

Saobraćaj je intenzivan na graničnim prelazima sa Mađarskom.

Najveća gužva je na Horgošu, gde se putnici na izlazu iz zemlje zadržavaju oko 180 minuta. Međutim, da bi se ušlo u Mađarsku, potrebno je još četiri sata.

Isto zadržavanje je na susednom mađarskom prelazu Reske u pravcu Srbije, dok se na našem ulaznom putničkom terminalu na Horgošu čeka oko 60 minuta.

Velike kolone su i na mađarskom graničnom prelazu Tompa koji vodi prema Kelebiji, gde je potrebno oko četiri sata da bi se stiglo do našeg graničnog prelaza Kelebija.

Srpski terminali na ulazu i izlazu na Horgošu rade maksimalnim kapacitetima. Međutim, priliv vozila sa obe strane granice je ogroman.

Zadržavanja su višesatna i na prelazu Preševo, na izlazu oko tri sata, a na ulazu u Srbiju oko sat vremena, u tri trake.

Na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u zemlju otvoreno je osam traka i zadržavanje je oko sat vremena, i za automobile i za autobuse. Na izlaz iz Srbije putnici čekaju oko 30 minuta. Na granici kažu da ovog vikenda očekuju veću fekvenciju saobraćaja.

Putnici na Gradini na prelazak srpsko-bugarske granice čekaju oko četiri sata.

Na Gostunu se na izlaz iz Srbije čeka oko 45 minuta.

Jedan od razloga ovakvih gužvi je i početak odmora u Italiji, počela je popularna feragosta. Za ovaj vikend, manja zadržavanja očekuju se tek u ponedeljak ujutru.