“Više smo verovali vama nego sebi, vašem znanju, trudu…”: Vučić sa medicinskim radnicima iz Kovid bolnica

0
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas medicinske radnike, lekare i sestre koji su bili angažovani u Kovid bolnicama i tom prilikom istakao da je prijem samo mali znak pažnje za sve ono što su naši heroji uradili za Srbiju.

Prijem je organizovan u znak zahvalnosti medicinskim radnicima za doprinos i rezultate u borbi sa epidemijom virusa korona u Srbiji.

Događaju u Palati Srbija prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Kovida-19, epidemiolog Predrag Kon i direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

Prijemu, koji je počeo izvođenjem himne “Bože pravde”, prisustvovali su i direktor KCS Milika Ašanin, direktor KBC “Dr Dragiša Mišović” Vladimir Đukić, direktor KC Niš Zoran Radovanović i predstavnici ostalih kovid bolnica u Srbiji.

Predsednik Srbije rekao je da će lekari zauvak ostati heroji naše otadžbine, te da će dani u kojia su se borisli ostati upisani u istotiji

“Više smo verovali vama nego sebi, vašem znanju, trudu, posvećenosti. Znam koliko ste se borili, trudio sam se da bar nekoga obiđem, pozovem, da pokažem koliko nam je stalo da sve naše građane sačuvamo u životu. Uvek je u pravu onaj koji je u središtu stvari”, rekao je predsednik.

“Mogli smo da računamo na vašu borbu, vašu posvećenost”, dodao je Vučić.

Na prijemu je govorio i Goran Stevanović, direktor Infektološke klinike.

“Bilo je teško kad je trebalo da prešamo na novi sistem rada, očekilavi smo i zanli da infektološka sluđva moram da se prilagodi da, da mobiliše veiki broj kapaciteta, dobijemo opremu i pređemo na novi sistem rada. Nikada do sada infektološka služvba nije imala ovoliku podršku. Suviše je rano za procene i za slavlje, ali mislim da smo uraduili veliki posao, da je veliki broj života spašen zahvaljujem se svim aomnima koji su nam pomagali”- rekao je, između ostalog, Stevanović, preneo je Blic.